www.ylivieskanseurakunta.fi

Isotekstinen versio

Takaisin | Tapulin juurelta -arkisto

Tosi Some-sankarit

Kun Oulaisten ex-kirkkoherra tuli pitkästä aikaa Suomeen, hän ei löytänyt hämmästyksekseen Helsingistä enää mistään yleisöpuhelinta. Puhelinkopit ovat tosiaan hävinneet niin kaupungeista kuin maaseudulta. Kohta ei ole enää puhelinlankojakaan, kun johdot kaivetaan maahan. Puhelinluetteloistakin halutaan päästä eroon. Kaikkialla tapahtuvan muutoksen ja kehityksen pyörteissä ihminen tarvitsee kuitenkin toista ihmistä. Yksi suurimmista tarpeistamme on kuulluksi tulemisen tarve.

Luterilainen kirkko on tarjonnut yli 50 vuotta keskusteluapua Palvelevan puhelimen välityksellä. Tänään toimintamuotoina ovat myös Palveleva chat, Palveleva netti ja Palveleva kirje. Soittaja tai kirjoittaja on ylittänyt kynnyksen pärjätä yksin. Hän on uskaltanut hakea apua ja on voinut keventää taakkaansa. Palvelevan puhelimen päivystäjät eivät ole ammattiauttajia, vaan lähimmäisiä, jotka auttavat soittajaa kuuntelemalla ja keskustelemalla.

Kalajoen rovastikunnassa on reilut 60 vapaaehtoista Palvelevan puhelimen päivystäjää, jotka ovat tehtävään valittuja ja koulutettuja. Työtä tehdään itsenäisesti, mutta päivystäjät kuuluvat alueellisiin ryhmiin, jotka tapaavat säännöllisesti työnohjauksen ja jatkokoulutuksen merkeissä. He ovat löytäneet oman paikkansa seurakunnassa. Koska päivystäjät toimivat nimettöminä, heistä ei voi tehdä lehtijuttuja. Sitoutuneisuudellaan ja pyyteettömyydellään he ovat aikamme some-sankareita.

Jos kiinnostut tällaisesta vapaaehtoistyöstä, ota rohkeasti yhteyttä.

Sirpa Järvelä, PP:n sihteeri, perheneuvoja, 044-711 8657, www.kirkonkeskusteluapua.fi

Takaisin | Tapulin juurelta -arkisto