www.ylivieskanseurakunta.fi

Kirkon radiohartaudet

Takaisin | Tapulin juurelta -arkisto

Rakas äiti,

oli ilo viettää yhdessä äitienpäivää. Aurinko lämmitti suloisesti ja sinäkin, äiti, pääsit ulos. Ovathan kipusi vanginneet sinut sisälle lähes koko talveksi.

Äitienpäivä ei ole ollut sinulle aina helppo, sillä jäit jo 3-vuotiaana orvoksi äidistäsi. Kenelle askartelisit äitienpäiväkortin, jouduit miettimään lapsena. Nyt olet saanut itse olla äitinä ja isoäitinä vuosikymmeniä.

Kukkasin koetin eilen kertoa sinulle, mistä olen kiitollinen. Olen saanut kauttasi elämän ja huolenpidon. Olet ollut käytettävissä mummona aina, kun olemme tarvinneet sinua. Erityisesti muistan kuopuksemme kastejuhlan. Minulle nousi kuume ja sain rintatulehduksen juhlan alla. En olisi jaksanut siivota enkä leipoa. Silloin sinä tarjosit juhlaan teidän kotianne, mikä tuntui todella hyvältä.

Kiitos äiti myös siitä, että olet opettanut minulle iltarukouksen. Veit minua pyhäkouluun ja luit Onnen Päiviä, joissa on tositapahtumiin perustuvia kertomuksia Jumalan avusta. Näin vaalit ja ravitsit lapsenuskoani. Voisiko ihminen saada suurempaa lahjaa kuin mitä usko on?

Tiedän, että kannat lapsiasi ja lastenlapsiasi rukouksin joka ilta. Myös sinua, äiti, haluamme vuorostamme muistaa rukouksin:

Siis, Herra, palkitse äidin vaivat!
Sun taimes hoitoa hältä saivat. (Z. Topelius)

Sirpa Järvelä

Takaisin | Tapulin juurelta -arkisto