www.ylivieskanseurakunta.fi

Kirkon radiohartaudet

Takaisin | Tapulin juurelta -arkisto

Yhteisellä matkalla

Aurinko paistaa siniseltä taivaalta, kuten poikkeuksellisesti lähes joka aamu viimeisen kuukauden ajaessani töihin uuteen työpaikkaani Ylivieskan seurakuntaan. Matka läpi lapsuusmaisemien tuo mieleen lämpimät muistot isovanhemmista ja sukulaisista, ja kiitollisuus valtaa mielen. Mistähän lie johtuu, mutta tuntuu että lapsuuden kesissä paistoi aina aurinko? Juhannusruusujen ja syreenien tuoksu sekä auringon lämpö iholla. Kuinka lapsellisen iloinen olinkaan, kun ensimmäisen kerran työmatkallani näin lehmien päässeen kesäksi vihreille lakeuksien laitumille! Tien toisella puolella laidunsivat lampaat, mustat ja valkoiset, karitsat ja emät, yhtenä laumana. Näky on jotenkin niin maisemaan kuuluva.

Kuva: Marjaana JuolaEräänä päivänä työmatkan varrelle tienpientareelle oli ilmestynyt musta lyhty ja useita kynttilöitä. Sellainen muistuttaa kipeästi siitä, ettemme koskaan voi tietää, mitä aamu tuo tullessaan ja kenelle kellot soivat. Maantiellä matkaavat ohiajajat jatkavat elämäänsä kuten ennenkin, mutta heidän, joita onnettomuus on koskettanut, elämä ei koskaan palaa ennalleen. Elämän hauraus pysähdyttää ja saa miettimään, mikä elämässä on tärkeää. Meidän tehtävämme on lopulta vain rakastaa Jumalaa ja lähimmäisiämme. Siinä onkin haastetta, mutta siihen meidän tulee pyrkiä. Ei siksi, että siitä palkittaisiin, vaan siksi, että se on tehtävämme.

Kotimatkalla vilkkaan maantien yli taapersi päättäväisesti kuoviemo kolmen pörröisen untuvikon kanssa. Mitä rohkeutta, ajattelin. Ehkä siinä olisi esimerkkiä myös meille. Elää elämämme rohkeasti ja luottaa siihen, että tapahtuipa mitä tahansa, Jumala on aina läsnä. Siunausta kesääsi!

Marjaana Juola

Takaisin | Tapulin juurelta -arkisto