www.ylivieskanseurakunta.fi

Kirkon radiohartaudet

Takaisin | Tapulin juurelta -arkisto

KeIskossa opitaan ryhmänohjaamistaitoja

Noin viikko sitten reilu kolmenkymmenen nuoren joukko kokoontui Törmälään aloittamaan uutta Kerhonohjaaja-Isoskoulutusta, jota meillä kutsutaan KeIskoksi. Iloinen puheensorina täytti heti perjantai-iltana leirikeskuksen, kun nämä nuoret kokoontuivat ensimmäistä kertaa sitten viime talven tai kesän rippileirien jälkeen yhteen. Monelle nuorelle viikonloppu oli siis ensimmäinen leiri oman riparinsa jälkeen.

KeIsko koulutuksessa opetellaan isostaitoja, muun muassa harjoitellaan iltaohjelmien pitämistä, leikkien ohjaamista, hartauksien ja jumalanpalveluksien valmistelua, opetellaan isosen tehtäviä teoriassa ja käytännössä sekä puhutaan isosen oikeuksista ja velvollisuuksista. Koska KeIsko antaa mahdollisuuden toimia alakouluikäisten kerhonohjaajana, voivat uudet kerhonohjaajat syysloman jälkeen aloittaa kerhojen pitämisen nuorisotila Vitiksessä.

Keisko -viikonlopun yhdessä iltahartaudessa puhuttiin kutsumuksesta ja kutsusta. Siitä, kuinka meille annetaan kutsuja erilaisiin tehtäviin. Joskus me otamme kutsun vastaan ja joskus emme. Nämä nuoret ovat ottaneet kutsun vastaan, kun päättivät osallistua KeIskoon. Se on tärkeä voimavara meille työntekijöille ja seurakunnan leirityölle, sillä ilman heitä, olisi leirejä ja kerhoja todella haastavaa järjestää. KeIsko koulutus on yhteensä neljän viikonlopun mittainen ja keväällä hiljaisen viikon tiistaina, nämä nuoret siunataan isosen tehtävään. Vuosittain leireillämme Ylivieskassa on yli sata isosta ja he muodostavatkin yhden suurimmista vapaaehtoisten joukosta. Kiitollisina saamme tehdä tätä työtä nuorten kanssa.

Jeesus sanoi, että ette te valinneet minua, vaan minä valitsin teidät. Aikoinaan tämä sama kutsu vei allekirjoittaneen isoskoulutukseen ja sitä myöten tähän ammattiin.

Hannele Aho, nuorisotyönohjaaja

Takaisin | Tapulin juurelta -arkisto