www.ylivieskanseurakunta.fi

Talous ja hallinto
Merijärvi
Arkkitehtikilpailu

Seurakunnan diakoniatyön tehtävänä on ihmisen kohtaaminen ja auttaminen henkisesti, hengellisesti ja aineellisesti. Apu on läsnä diakoniavastaanotolla ja kotikäynneillä kaikille seurakunnan alueella asuville ihmisille. Toiminnan periaatteena on lähimmäisenrakkaus ja luottamuksellisuus.

DIAKONIAPÄIVYSTYS

Diakoniatyöntekijät päivystävät tiistaista perjantaihin klo 8.30-10.00 toimitalo Pietarin diakoniatoimistossa Terveystie11 ilman ajanvarausta. Asiakasvastaanoton puhelinnumero on 044-7118670. Numero vastaa vastaanoton ajan, muina aikoina yhteydenotot suoraan diakoniatyöntekijöiden puhelimiin.

Päivystysaikana voidaan sopia myös kotikäynneistä ja henkilökohtaisista tapaamisista.

DIAKONIATYÖNTEKIJÄT (VASTUUALUEINEEN)

Johtava diakoniatyöntekijä Satu Similä  - Sururyhmä, Kantokylän kyläkerho, diakoniatyö näkö- ja liikuntavammaisten parissa sekä kansainvälinen diakoniatyö. .

Jaana Tuomi - Vanhustyö, diakoniatyö kuurojen ja kuulovammaisten parissa, Tuomelan kyläkerho ja Palveleva Puhelin

Marja Määttä - Kehitysvammatyö, sururyhmä, raamattupiiri ja Löytyn kyläkerho.

Sari Viitala - Päihde- ja mielenterveystyö, lähimmäispalvelu ja Isokosken kyläkerho.

Merijärven kappeliseurakunnan diakoniantyöntekijänä toimii Marianne Joensuu.

Kaikkien diakoniatyöntekijöiden työhön kuuluvat edellä mainittujen vastuualueiden lisäksi diakoniapäivystys ja kotikäynnit.

Diakoniateologina toimii seurakuntapastori Veli Matti Linnanmäki.

DIAKONIAN VARAINKERUU

Diakoniatyön kautta välitetään taloudellista tukea ylivieskalaisille lapsiperheille ja yksinasuville.  Taloudellinen auttaminen tapahtuu ostokorttien tai ruokapakettien muodossa. Halutessasi tukea tätä toimintaa voit osoittaa lahjoituksen diakoniatyön vapaaehtoisten varojen tilille: FI08 55340520019047 (viitetietona "lahjoitus diakoniatyön avustustoimintaan"). Lisätietoja asiasta voit kysyä diakoniatyöntekijöitä. Pienelläkin summalla voidaan auttaa paljon ja kaikki apu on tarpeen!

DIAKONIATYÖ TARJOAA MYÖS

YHDESSÄOLOA KERHOISSA JA KESKUSTELURYHMISSÄ

• Ystävyyden kerho joka toinen maanantai nuorisotila Vitiksessä.
  • Näkö- ja liikuntavammaisten kerho joka kolmas maanantai klo 13 seurakuntakoti Mariassa
  • Varttuneenväen kerho joka toinen torstai klo 13 seurakuntakoti Mariassa.
  • Taukotupa Kaisaniemessä Simonpuiston päiväkodilla, joka toinen keskiviikko klo 10-12.
  • Kantokylän kyläkerho kuukauden kolmas tiistai klo 13 Kantokylän kylätalolla
  • Löytyn kyläkerho kuukauden viimeinen tiistai klo 13 Löytyn koululla
  • Tuomelan kyläkerho kerran kuukaudessa klo 13.30 Tuomelan koululla
  • Isokosken kyläkerho joka kuukauden toinen maanantai klo 13 Willamiinan kokoushuoneessa

TUKEA LÄHEISENSÄ MENETTÄNEILLE

• Seuraava sururyhmä käynnistyy syyskaudella 2017. Ryhmän tarkemmasta ajankohdasta tiedotetaan kirkollisissa ja lähiomainen saa ryhmään kutsun kirjeellä. Sururyhmä on tarkoitettu kuluvan vuoden aikana läheisen kuoleman kohdanneille omaisille. Ryhmä kokoontuu kahden viikon välein yhteensä viisi kokoontumiskertaa. Jokaisella kokoontumiskerralla on erilainen suruaikaan liittyvä aihe, joka toimii yhteisen keskustelun pohjana. Lisätietoja ryhmästä Marja Määtältä (044-7118629 ) tai Satu Similältä (044-7118628).

SYVENTYMISTÄ RAAMATTUUN

• Raamattupiiri joka toinen keskiviikko klo 18 Suvannon kappelilla (Marja Määttä)
  • Raamattupiiri joka toinen torstai klo 18 Mariassa (Pekka Lehto)

MAHDOLLISUUKSIA OSALLISTUA VAPAAEHTOISENA

• Ystävänä lähimmäiselle, Ystävärenkaan toiminta
  • Kerhonohjaajana esim Kotikartanossa
  • Talkoolaisena erilaisissa tapahtumissa, esim kerhoissa, myyjäisvalmisteluissa
  • Yhteisvastuukerääjänä (keväällä)

Jokaiselle löytyy sopiva tehtävä! Ota rohkeasti yhteyttä!