www.ylivieskanseurakunta.fi

Talous ja hallinto
Merijärvi
Arkkitehtikilpailu

”Tunnen suurta Jumalaa vain vähän. Hän on juuri minut löytänyt. Hän hiljaa astui elämääni tähän. Kaiken uusin silmin näen nyt. Sydän kun auki on, sinne Jeesus tekee asunnon. Tänään Hänen uskon, näen aamuruskon. Päivä sarastaa.”
( Tänään Häneen uskon: Pekka Simojoki)

Rippikoulun linkit:

Rippikoulut 2017
                       Rippikoulut 2018

Aikuisrippikoulu
                       Konfirmaatio
                       Rippikoulun ulkoläksyt
                       Nuorisotyön menovinkit

Vuosittain on tarjolla 6-8  rippikouluryhmää.
Leiririppikoulujen leirijakson kesto on 7 vuorokautta ja kaupunki- ja kappelirippikoulun päiväkoulujakso 8 vuorokautta.

Rippikouluajan kolme vanhempaintapaamista:  1) syksyllä kaikien rippikoululaisten vanhempien  yhteinen ilta 2) keväällä ryhmäkohtainen 3) leiri- tai päiväkoulujakson vierailupäivä.

Rippikouluopetus koostuu Elämä- Usko- Rukous-ajatusten ympärille.  Rippikoulu on eräänlainen tutkimusmatka. Matkalla mm. opetellaan, tutustutaan, tutkitaan  ja mietitään asioita yhdessä. Ulkoa opeteltavia asioita on vain kuusi (6).Löydät ne täältä.

Rippikoulukortti: Rippikoulu on kaksiosainen eli kotiseurakuntajakso ja lähiopetusjakso. Kotiseurakuntajakson aikana kerätään rippikoulukorttiin osallistumismerkkejä seurakunnan eri tilaisuuksista. Rippikoulukortin saa rippikouluilmoittautumisen jälkeen. Kotiseurakuntajakso eli osallistumismerkit tulee olla kerättynä ennen lähiopetusjaksoa (ennen leiri- tai päiväkoulujaksoa). Kotiseurakunta jakso kuuluu jokaiselle rippikoululaiselle riipumatta käykö lähiopetusjakso kotiseurakunnassa vai esim. järjestön tai herätysliikkeen järjestämänä..

Raamattu: seurakunta lahjoittaa kaikille rippikoulun käyville nuorille Raamatun. Muualla kuin oman seurakaunnan rippikoulun käyvät voivat hakea rippiraamatun kirkkoherran virastosta esittämällä rippikoulukortin.

Rippikoulun päätteeksi vietetään konfirmaatiota.

Rippikouluasioissa ota yhteys Marjo Jokitalo 0447118625 tai rippikoulutyön pappi Tuomo Kälviä 0447118 617

Eritysrippikoulu: Rovastikunnan alueella  yhteisiä erityisrippikouluja kehitysvammaisille tai muuten erityistä tukea tarvitseville nuorille. Yhdyshenkilönä Ylivieskassa toimii diakoniatyöntekijä Marja Määttä p. 044-7118 629.

Aikuisrippikoulu: Rippikoulu on mahdollista käydä myös yksityisesti. Ota yhteys suoraan papistoon.

Rippikouluikäisille  oma sivusto  ripari.fi. Klikkaa logoa ja katso lisää!

Mitä nuorisotyössä tapahtuu