www.ylivieskanseurakunta.fi

Talous ja hallinto
Merijärvi

Rippikoulun ulkoläksyt

Ylivieskan seurakunnan järjestämillä ripareilla opetellaan seuraavat ulkoläksyt.

Apostolinen uskontunnustus

Minä uskon Jumalaan, Isään kaikkivaltiaaseen, taivaan ja maan Luojaan, ja Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan Poikaan, meidän Herraamme, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi Neitsyt Mariasta, kärsi Pontius Pilatuksen aikana, ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin, astui alas tuonelaan, nousi kolmantena päivänä kuolleista, astui ylös taivaisiin, istuu Jumalan, Isän kaikkivaltiaan, oikealla puolella ja on sieltä tuleva tuomitsemaan  eläviä ja kuolleita,ja Pyhään Henkeen, pyhän yhteisen seurakunnan, pyhäin yhteyden, syntien anteeksiantamisen, ruumiin ylösnousemisen ja iankaikkisen elämän.

Kymmenen käskyä (2.Moos 20:2-17 ; 5. Moos 5:6-21)

1.   Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia.
    2.   Älä käytä väärin Herran, Jumalasi, nimeä.
    3.   Pyhitä lepopäivä.
    4.   Kunnioita isääsi ja äitiäsi.
    5.   Älä tapa.
    6.   Älä tee aviorikosta.
    7.   Älä varasta.
    8.   Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi.
    9.   Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta.
   10.  Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä, karjaa äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu.

Isä meidän –rukous (Matt 6:9-13 )

Isä meidän, joka olet taivaissa. Pyhitetty olkoon sinun nimesi. Tulkoon sinun valtakuntasi. Tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaassa. Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme. Ja anna meille meidän syntimme anteeksi niin kuin mekin anteeksi annamme niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet. Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta. Sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Aamen.

Herran siunaus (4 Moos 6:24-26)

Herra siunatkoon teitä ja varjelkoon teitä. Herra kirkastakoon kasvonsa teille ja olkoon teille armollinen. Herra kääntäköön kasvonsa teidän puoleenne ja antakoon teille rauhan. Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen.

Pienoisevankeliumi (Joh. 3:16.)

Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan  Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoon, joutuisi kadotukseen vaan saisi iankaikkisen elämän.

Kaste- ja lähetyskäsky  (Matt.28:18-20.)

Jeesus sanoi: ”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: Kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.”

Riparin ulkoläksyt voit opetella jo ennen leirijakso, lataa Mp3-soittimeen ulkoläksyt ja siitä se lähtee. Leirillä sulla on sitten reilusti vapaa-aikaa koppipallolle, futikselle, hengailulle ja musisoinnille, ei enää ulkoläksyjen opettelu mieltä paina.

Takaisin rippikoulun etusivulle