Ylivieskan seurakunnassa tarjotaan 19.9. alkaen matalan kynnyksen Walk in-terapiaa mielen hyvinvoinnin tueksi 16 – 30 -vuotiaille nuorille. Toiminta on maksutonta, anonyymiä ja ilman ajanvarausta toteutuvaa ammatillista keskusteluapua. Terapiaa on tarjolla Pyhän Kolminaisuuden kirkolla maanantai-iltapäivisin klo 14-17 marraskuun loppuun. Keskusteluapua tarjoavat koulutetut terapeutit ja mielenterveyden ammattilaiset.

Korona-aika on saanut erityisesti nuorten mielenterveyden rakoilemaan ja pidentänyt hoitojonoja. Kirkko haluaa olla mukana ongelman purkamisessa, minkä vuoksi se on ryhtynyt tarjoamaan alle kolmekymppisille niin sanottua Walk in -terapiaa. Syksyllä 2021 aloitettu kokeilu Tampereen Vanhasta kirkosta on laajentunut useisiin hiippakuntiin. Ouluun toimintamalli jalkautui huhtikuussa 2022 ja Ylivieska on mukana ensimmäisten joukossa käynnistämässä toimintaa omassa seurakunnassaan. Ajatuksena on tarjota apua Pyhän Kolminaisuuden kirkon tiloissa maanantai-iltapäivisin syyskuusta marraskuun loppuun. 

 

 

Walk in -terapia on nuorille suunnattua matalan kynnyksen lyhytterapiaa, johon voi tulla ilman ajanvarausta ja anonyymisti. Keskustelut ovat kertaluonteisia eikä nuorelle voida luvata saman terapeutin tapaamista toistamiseen. Uudelleenkin tapaamisiin saa silti hakeutua.

Tampereen Vanhan kirkon Walk in -terapia sai kirkon erityisnuoriso­työn Vuoden Erkkateko -palkinnon 
Linkki Kotimaa-lehden artikkeliin (18.5.2022)

Kolme nuorisotyöntekijää Pyhän kolminaisuuden kirkon edessä
Nuorisotyöntekijät ovat vastaanottamassa nuoria kirkon olohuoneessa maanantai-iltapäivisin

Ota yhteyttä

vt. johtava nuorisotyönohjaaja / rippikoulutyö
Ylivieskan seurakunta
diakoniatyöntekijä
Ylivieskan seurakunta

Sosionomi AMK diakoni, Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti Kehitysvammaistyö, Tavoitettavissa ma-to