Ylivieskan seurakunnassa suunnitellaan syksylle matalan kynnyksen Walk in-terapiaa mielen hyvinvoinnin tueksi 16 – 30 -vuotiaille nuorille. Toiminta on maksutonta, anonyymiä ja ilman ajanvarausta toteutuvaa ammatillista keskusteluapua. Ajatuksena on kokeilla syksyn ajan, onko paikkakunnalla tarvetta tällaiselle toiminnalle. Seurakunnasta mukana on nuoriso- ja diakoniatyöntekijöitä sekä oppilaitospappi. Vapaaehtoisille työnohjausta tarjoaa perheasiain neuvottelukeskus.

Korona-aika on saanut erityisesti nuorten mielenterveyden rakoilemaan ja pidentänyt hoitojonoja. Kirkko haluaa olla mukana ongelman purkamisessa, minkä vuoksi se on ryhtynyt tarjoamaan alle kolmekymppisille niin sanottua Walk in -terapiaa. Syksyllä 2021 aloitettu kokeilu Tampereen Vanhasta kirkosta on laajentunut useisiin hiippakuntiin. Ouluun toimintamalli jalkautui huhtikuussa 2022 ja Ylivieska on mukana ensimmäisten joukossa käynnistämässä toimintaa omassa seurakunnassaan. Ajatuksena on tarjota apua Pyhän Kolminaisuuden kirkon tiloissa maanantai-iltapäivisin syyskuusta marraskuun loppuun. Vapaaehtoisilta ammattilaisilta toivotaan mahdollisuutta sitoutua kahteen tai kolmeen iltapäivään syksyn aikana.

Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi, kun sinulla on soveltuva pohjakoulutus (esim. sosiaali- ja terveysalan ammattitutkinto, diakoni, nuorisotyönohjaaja, teologian maisteri) sekä psykoterapeutin tai lyhytterapeutin koulutus.

Oulussa vapaaehtoisiksi on ilmoittautunut useita kymmeniä ammattilaisia, joten toiveissa on, että myös tältä alueelta löytyisi muutamia.

Lisätietoja ja vapaaehtoisten ilmoittautumiset (30.5. alkaen) diakoniatyöntekijä Marjaana Juola 044-7118629

Walk in -terapia on nuorille suunnattua matalan kynnyksen lyhytterapiaa, johon voi tulla ilman ajanvarausta ja anonyymisti. Keskustelut ovat kertaluonteisia eikä nuorelle voida luvata saman terapeutin tapaamista toistamiseen. Uudelleenkin tapaamisiin saa silti hakeutua.

Tampereen Vanhan kirkon Walk in -terapia sai kirkon erityisnuoriso­työn Vuoden Erkkateko -palkinnon
Linkki Kotimaa-lehden artikkeliin (18.5.2022)

Ylivieskan seurakunta

Sosionomi AMK diakoni, Kehitysvammaistyö, Tavoitettavissa ma-to