kuva kangasta

Pyhtilät Tansaniassa

Pia ja Mikko Pyhtilä, Tansania


Pia ja Mikko Pyhtilä perheineen, Tansania. Kasvatustyön nimikkolähettiperhe Kalajoen rovastikunnassa.

Suomen lähetysseuranLinkki avautuu uudessa välilehdessä kautta. 

Nuorisotyönohjaaja Mikko Pyhtilä sekä sosionomi Pia Pyhtilä työskentelevät Tansaniassa, Mwanzan kaupungissa, Itäisen Victoriajärven hiippakunnassa. Mikko vastaa evankeliointityöstä alueella ja Pian työhön kuuluu kummityön koordinointi ja kehittäminen yhteistyössä mm. paikallisen sosiaalitoimen kanssa.

Työssään Pia Pyhtilä kohtaa lapsia, jotka ovat jääneet orvoiksi tai ovat muuten vaan todella huonoista olosuhteista. Kummiohjelmaan päästyään lapset yleensä pääsevät kouluun, saavat koulupuvut sekä yhden lämpimän aterian päivässä. Monesti lapsi saattaa olla suvun ensimmäinen, joka oppii lukemaan ja kirjoittamaan. Nämä taidot auttavatkin samalla koko perhettä. Lisäksi Pia työskentelee albinotyössä, jonka tarkoituksena on parantaa albinojen asemaa Tansaniassa ja auttaa heitä pääsemään yhteiskunnassa muiden ihmisten hyväksymiksi.

Mikko Pyhtilän työhön kuuluu Sinema Leo -elokuva-autotyö. Sinema Leo on swahilia ja tarkoittaa "elokuvat tänään".

Mikko yhdessä työtiiminsä kanssa matkustaa pieniin kyliin, joissa saattaa olla vain muutama krisitty tai jossa seurakuntaelämä on hiipunut. Viikon ajan tiimi tekee kotikäyntejä ja he keskustelevat ihmisten kanssa elämään liittyvistä asioista, kuten terveyteen, hyvinvointiin ja hygieniaan liittyvistä asioista tai kristityn elämästä ja uskosta. Viikon päätteeksi näytetään elokuva, joka kertoo usein jonkin Raamatun tarinan. Elokuvia saattaa helposti kerääntyä illan pimeydessä katsomaan yli tuhat henkeä.

 

 

  

 

 

Evankeliumia saarille -raportti

Lastensuojelutyön raportti

Vedenhakijoita, Kirkon kuvapankki-Suomen lähetysseura

 

Auringonvalo puhdistaa vettä pulloissa juomakelpoiseksi

Kirkon kuvapankki - Suomen lähetysseura

Tue Pia ja Mikko Pyhtilän työtä Tansaniassa

Pankkiyhteys: IBAN: FI38 8000 1400 1611 30

Viitenumero: 4 074482 002222 562

viesti: Pia ja Mikko Pyhtilä

 

MobilePayn kautta voi myös tukea nimikkokohteitamme

MobilePay-numero    54575

Suomen Lähetysseuran keräysluvat: Manner-Suomi RA/2020/3, voimassa 3.1.2020–31.12.2020, myönnetty 3.1.2020, Poliisihallitus. Ahvenanmaa ÅLR 2019/6111, voimassa 2020, myönnetty 13.8.2019 Ahvenanmaan maakuntahallitus. 

lapset koulupuvuissaan esikoulussa
Lapsia esikoulussa. Kirkon kuvapankki - Suomen lähetysseura