kuva kangasta

Pyhtilät Tansaniassa

Pia ja Mikko Pyhtilä, Tansania

Pia ja Mikko Pyhtilä perheineen, Tansania. Kasvatustyön nimikkolähettiperhe Kalajoen rovastikunnassa. Pyhtilät ovat tällä hetkellä kotimaantyössä.

Suomen lähetysseuranLinkki avautuu uudessa välilehdessä kautta.

Nuorisotyönohjaaja Mikko Pyhtilä sekä sosionomi Pia Pyhtilä työskentelivät Tansaniassa, Mwanzan kaupungissa, Itäisen Victoriajärven hiippakunnassa. Mikko vastasi evankeliointityöstä alueella ja Pian työhön kuului kummityön koordinointi ja kehittäminen yhteistyössä mm. paikallisen sosiaalitoimen kanssa.

Työssään Pia Pyhtilä kohtasi lapsia, jotka ovat jääneet orvoiksi tai ovat muuten vaan todella huonoista olosuhteista. Kummiohjelmaan päästyään lapset yleensä pääsevät kouluun, saavat koulupuvut sekä yhden lämpimän aterian päivässä. Monesti lapsi saattaa olla suvun ensimmäinen, joka oppii lukemaan ja kirjoittamaan. Nämä taidot auttavatkin samalla koko perhettä. Lisäksi Pia työskenteli albinotyössä, jonka tarkoituksena on parantaa albinojen asemaa Tansaniassa ja auttaa heitä pääsemään yhteiskunnassa muiden ihmisten hyväksymiksi.

Mikko Pyhtilän työhön kuului Sinema Leo -elokuva-autotyö. Sinema Leo on swahilia ja tarkoittaa "elokuvat tänään".

Mikko yhdessä työtiiminsä kanssa matkusti pieniin kyliin, joissa saattaa olla vain muutama krisitty tai jossa seurakuntaelämä on hiipunut.
Viikon ajan tiimi tekee kotikäyntejä ja he keskustelevat ihmisten kanssa elämään liittyvistä asioista, kuten terveyteen, hyvinvointiin ja hygieniaan liittyvistä asioista tai kristityn elämästä ja uskosta. Viikon päätteeksi näytetään elokuva, joka kertoo usein jonkin Raamatun tarinan. Elokuvia saattaa helposti kerääntyä illan pimeydessä katsomaan yli tuhat henkeä.

Evankeliumia saarille -raportti

Lastensuojelutyön raportti

Vedenhakijoita, Kirkon kuvapankki-Suomen lähetysseura

Auringonvalo puhdistaa vettä pulloissa juomakelpoiseksi

Kirkon kuvapankki - Suomen lähetysseura

Tue Pia ja Mikko Pyhtilän työtä Tansaniassa

Pankkiyhteys: IBAN: FI38 8000 1400 1611 30

Viitenumero: 4 074482 002222 562

viesti: Pia ja Mikko Pyhtilä

MobilePayn kautta voi myös tukea nimikkokohteitamme

MobilePay-numero    54575

Suomen Lähetysseuran keräysluvat: Manner-Suomi RA/2020/3, voimassa 3.1.2020–31.12.2020, myönnetty 3.1.2020, Poliisihallitus. Ahvenanmaa ÅLR 2019/6111, voimassa 2020, myönnetty 13.8.2019 Ahvenanmaan maakuntahallitus.

lapset koulupuvuissaan esikoulussa
Lapsia esikoulussa. Kirkon kuvapankki - Suomen lähetysseura