Seurakuntavaalien logo

Ylivieskan seurakuntavaaleissa 39 ehdokasta

Marraskuussa käytäviin seurakuntavaaleihin osallistuu Ylivieskassa kaksi valitsijayhdistystä, joissa on yhteensä 39 ehdokasta.

Kristillisten perusarvojen puolesta -ehdokaslistalla on 10 ehdokasta: Silja Hentunen, Aarne Härö, Pertti Jussila, Aila Koskela, Antti Lauhikari, Raili Peltokorpi, Anna Raudaskoski, Piia Saukko, Samuli Savela ja Pekka Timlin. Laaja lista -ehdokaslistalla on 29 ehdokasta: Marjo-Riitta Alarova, Markku Autio, Satu Borgström, Marita Haukipuro, Ilkka Heikkilä, Kirsi Herranen-Somero, Helena Isosalo, Markku Jauhiainen, Tiina Junttila, Miika Kangaskorte, Ilkka Kivi, Heikki Knuutila, Liisa Koskela, Tarja Koutonen, Katja Lassila, Erkki Lavanti, Mikko Niska, Kaija Olkkonen, Kai Perttu, Leena Pinola, Pauli Puroila, Sakari Rahkala, Ilkka Repo, Riitta Saari, Esko Salmikangas, Ville Siirtola, Sakari Sorvisto, Esko Sydänmetsä ja Jani Vähäkangas.

Kaikkiaan vaaleilla valitaan 27 kirkkovaltuutettua. Valtuuston koko on kiinni seurakunnan jäsenmäärästä. Istuvia kirkkovaltuutettuja on ehdolla vain kahdeksan, joten vaihtuvuus Ylivieskan kirkkovaltuustossa kaudelle 2023-2026 tulee olemaan suuri.

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022