Myötätuntouupumus -koulutus

Suvannon kappeli

Myötätuntouupuminen on henkisen kuormittumisen tila. Auttaja uupuu itse kuunnellessaan apua tarvitsevaa. Meillä monilla on sisäinen tarve olla auttajana , olla tukena lähimmäisellemme. Näin tapahtuu ammatinvalinnassa tai sitten vapaaehtoistyöhön ryhtyessämme tai muuten läheisten ihmisten kanssa. Myötätuntouupumuksessa syntyy vähitellen riittämättömyyden tunne ja auttajan itsetunto alkaa heiketä ja voimavarat vähetä.
Koulutusiltapäivän aikana tutustutaan myötätuntouupumuksen oireisiin ja pysähdytään miettimään niitä uhkatekijöitä mitkä kuormittavat ihmisten arkipäivää. Etsitään yhdessä keinoja selviytyä arkielämästä ja löytää omia suojautumiskeinoja myötätuntouupumiselle.

Kalajoen rovastikunnan seurakuntien vapaaehtoisille ke 16.9 klo 13-15.30 Suvannon kappelissa. Kouluttajana pastori, työnohjaaja Leena Harjunpää Kokkolasta. Ilmoittautuminen Sirpa Järvelälle, tekstiviesti p. 044-7118657 tai sähköpostilla sirpa.jarvela(at)evl.fi 2.9. mennessä.

Merijärven kappeliseurakunta, Ylivieskan seurakunta