Muistot eivät pala -kuorodraama

Libretto ja ohjaus - Jukka-Pekka Rotko
Jokilaaksojen Oratoriokuoro - johtaa Marita Kaakinen
Lapsikuoro
Säestävä yhtye - sello, trumpetti ja lyömäsoittimet
Sanansaattaja - Marita Kaakinen, sopraano
Historian ääni - Mikko Himanka, baritoni

Esitykset Pyhän Kolminaisuuden kirkossa, Ylivieskassa, su 25.9.2022 klo 15 ja 18.

Kuorodraaman kantaesitys oli Lohtajan kirkkomusiikkijuhlilla 1.8.2019 Lohtajan kirkossa. Teoksen kesto on noin 50 minuuttia.
Pääsiäisenä 2016 tapahtuneen Ylivieskan kirkon traagisen tuhopolton jälkeen Jokilaaksojen Oratoriokuoro tilasi aiheeseen liittyvän musiikkiteoksen esitettäväkseen.
Tuhopolttoon kulminoituva kuorodraama alkaa kirkon rakennusvuodesta 1786. Ristikirkon moninaista merkitystä seurakunnalleen seurataan läpi sotien ja rauhan vuosien tähän päivään saakka. Pääsiäisen alla 2016 seurakuntalaiset kertovat kotikirkkoon liittyviä henkilökohtaisia muistojaan. Äkkiä leviää järkyttävä uutinen kirkon palosta ja sitä seuraa kirkon kaoottinen tuhoutuminen.

Pääsiäisyönä kirkon raunioilla pidettävä messu auttaa surutyön alkuun. Pian kuitenkin uutisotsikot, syyllisen paljastuminen ja sosiaalisen median repivä keskustelu hämmentävät ja repivät yhteisöä. Vähitellen voittaa kuitenkin ajatus: "Annetaan hänelle anteeksi, sillä hän ei tiedä mitä hän on tehnyt." Eivätkä muistot pala tulessakaan.

Musiikissa kautta teoksen kulkee piilevänä pohjavirtana kaksi eri virttä, jotka tapahtumien myötä saavat uusia merkityksiä. Erikoisella yhtyekokoonpanolla ja tyylillisesti teos on kirjava ja moniulotteinen kuten elämäkin.

Lämpimästi tervetuloa!

Liput ovelta 30/20 € tuntia ennen tai Lippu.fi ja Akustiikan lipputoimisto (ti-pe klo 11-17) 33,50/22,50 €

klo 15 ja 18 Muistot eivät pala -kuorodraama Ylivieskan kirkosta ja sen palosta pääsiäisenä 2016 Pyhän Kolminaisuuden kirkossa, liput ovelta 30/20 e tuntia ennen tai Lippu.fi ja Akustiikan lipputoimisto (ti-pe klo 11-17) 33,50/22,50 e

• Musiikki Musiikki