Arkkitehtuuri soi -konsertti

pe 4.11. klo 19.00
Heini Mielonen

Pyhän Kolminaisuuden kirkko

Arkkitehtuuri Soi! -konserttisarjan kolmas konsertti esitetään arkkitehtuurisesti puhuttelevassa Ylivieskan kirkossa pe 4.11. klo 19.

Konsertissa kuullaan muusikko-säveltäjien Heini Mielosen ja Antti Utriaisen säveltämää musiikkia, joka on syntynyt Ylivieskan kirkon ainutlaatuisen arkkitehtuurin ja tarinan inspiroimana. Ylivieskan ainutlaatuisen kirkon ovat suunnitelleet arkkitehtitoimisto K2S:n arkkitehdit Mikko Summanen, Niko Sirola ja Kimmo Lintula.

Arkkitehtuuri Soi! -konsertit saivat alkunsa, kun Heini Mielonen lähti eräänä joulukuisena iltana ajamaan yksin lumisateessa selloineen ja looppereineen Helsingistä kohti pohjoista Kärsämäkeä tarkoituksenaan viettää joulua säveltäen taiteilijaresidenssi AiR Frosteruksen vanhassa pappilassa. Kaartaessaan autolla lumiseen maisemaan kauniin Pyhäjoen rannalle maisemasta siinsi mystisenä tumma, puhutteleva puukirkko. Heini sai residenssin aikana mahdollisuuden tutustua tähän rakennukseen, jonka on suunnitellut arkkitehti Anssi Lassila. Rakennuksen puhutteleva tunnelma sai Heinin säveltämään teoksen "With Darkness And Light". Heini otti yhteyttä arkkitehti Anssi Lassilaan ja tästä heräsi Mielosen ja Lassilan kesken keskustelu arkkitehtuurin ja musiikin välisestä suhteesta. Tämän jälkeen Heini alkoi ideoida konserttisarjaa, jossa arkkitehtuuri toimisi musiikin inspiroittajana. Ajatuksesta innostuivat monet ihmiset ja myös Henna Helander Suomen Arkkitehtiliitosta (SAFA) lähti projektiin mukaan. Näin syntyi Arkkitehtuuri Soi! -konserttisarja, johon lähtivät uteliaina mukaan arkkitehdit Mikko Summanen, Niko Sirola Kimmo Lintula ja Pekka Vapaavuori.

Arkkitehtuuri Soi! -konsertteja on kuultu syksyn aikana Mikko Summasen, Niko Sirolan sekä Kimmo Lintulan suunnittelemassa Kampin kappelissa Helsingissä sekä arkkitehti Pekka Vapaavuoren suunnittelemassa Kumun taidemuseossa Tallinnassa. Syksyn aikana konsertteja tulee lisäksi Helsinkiin Paasikellariin ja Fazerin Vierailukeskukseen Vantaalle. Syksyn Arkkitehtuuri Soi! -konserteista tietoa FB:ssä @arkkitehtuurisoi -sivustolla.

Heini Mielonen on sellisti, säveltäjä, sanoittaja ja laulaja, joka konsertoi aktiivisesti sekä omin soolokonsertein, että muiden yhtyeidensä kanssa. Hän on työskennellyt vuosien varrella eri ammattiorkestereissa ja kamariyhtyiessä ja työskentelee tällä hetkellä apurahan avulla vapaalla kentällä yhdistäen akustista selloa sähköisiin efekteihin ja looper tekniikkaan. Musiikissa ja säveltämisessä Heinille on tärkeää musiikin sointiväri, "soundi", hetkessä eläminen, heittäytyminen, musiikin improvisatorinen luonne sekä erilaisten mielenmaisemien luominen sellon monipuolisen ja rikkaan sointimaailman kautta. Syksyn 2022 aikana Heini esiintyy lukuisissa konserteissa eri puolilla pääkaupunkiseutua sekä maakunnissa. Heiniä voi seurata somessa FB:ssä ja IG:ssä @cellistheinimielonen ja youtubesta Heinin Cello Soul Music youtube kanavalla.

Antti Utriainen on monipuolinen muusikko, joka on erikoistunut erilaisiin kosketinsoittimiin. Antti on tehnyt yhteistyötä mm. Jukka Tolonen Band, Niko Ahvonen & Tilanteen Herrat, Eero Koivistoinen, Sakari Kukko ja Jukka Gustavsonin kanssa. Soittamisen lisäksi hän on tehnyt paljon myös sävellys- ja sovitustöitä esim. elokuviin ja teattereille. Antilla on useita omia projekteja ja hän on julkaissut kaksi soololevyä, Antti Utriainen Trio (2010) ja Antti Utriainen Expansion (2014).

Tervetuloa!

klo 19 Arkkitehtuuri soi -konsertti kirkossa, Heini Mielonen - sello ja Antti Utriainen - koskettimet, vapaa pääsy, ohjelma 10 e

  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä
  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Ylivieskan seurakunta