Mustarastas -yhtyeen konsertti

Mustarastas

Pyhän Kolminaisuuden kirkko

28 - vuotias folk-yhtye Mustarastas on syntynyt Espoon Tapiolassa. Sen sointi on kansanmusiikille tunnusomainen; on akustiset kielisoittimet, haitari, viulu, nyckelharpa, basso ja tinapilli. Myös moniääninen laulu on erittäin vahvaa. Yhtyeen musiikista voi erottaa irlantilaisen kansanmusiikin sävyjä, silti suomalaiskansallinen sointi on myös vahvasti läsnä.
Mustarastaan teksteissä usein yhdistyy Suomen kansan luonteen tummat sävyt ja kristillinen traditio, mutta tekstien tunnustuksellisuudesta huolimatta kerronta noudattaa kansanmusiikille ominaista tarinointia ja kieli on tyylin myös mukaista. Sävellykset ja sanoitukset ovat
etupäässä Kari Haapalan käsialaa, mutta myös muiden yhtyeen jäsenten kädenjälki on vahvasti edustettuna.
Yhtye on julkaissut 11 levyä, viimeksi v.2019, "Purjeenpaikkaaja". Mustarastaan musiikki on rikkonut rajoja ja tavoittanut niin nuoret kuin vanhemmatkin kuulijat. Yhtye valittiin Kaustisten folkmusic -festivaalien juhlayhtyeeksi 2002.
Mustarastas on: Susanna Eronen -laulu ja -tinapillit, Laura Airola -viulu, Kerttu Vuento -haitari, Tiro Rohkimainen -basso, Aki Hauru -mandoliini ja irlantilainen buzuki, Kari Haapala -kitara ja laulu.
Lämpimästi tervetuloa konserttiin!

Klo 15 Mustarastas -yhtyeen konsertti kirkossa, ohjelma 10 e