Vihkiryijytalkoot

ke 22.2. klo 10.00
Vihkiryijyn havainnekuva - Silja van der Meer

Kirkon kerhohuone

Ylivieskan kirkon vihkiryijy valmistetaan yhdessä seurakuntalaisten toimesta talkoilla kirkossa vuoden 2023 aikana. Vihkiryijyn on suunnitellut tekstiilitaiteilija Silja van der Meer, joka on suunnitellut kirkon muutkin tekstiilit. Projektin vastaavana toimii Kati Autio ja teknisenä vastavana Marjo Pylväs.
Vihkiryijy kuvaa kahta kivisestä maasta nousevaa puuta, jotka kasvavat yhteen ja joiden lehvistö muodostaa yhden kokonaisuuden. Palaneen kirkon vihkiryijy oli myös seurakuntalaisten tekemä. Vihkiryijy tehdään ompelemalla ryijypohjaan, joten sen toteuttamiseen voivat osallistua kaikki halukkaat. Langat keritään talkoilla ja vapaaehtoiset tekijät ompelevat vuoroillaan. Kerimistä tehdään keskiviikon päiväkahvien yhteydessä.

Kirkon vihkiryijytalkoot jatkuvat 16.1. alkaen kirkon kerhohuoneessa (käynti eteisestä) maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 10-14. Keskiviikkoisin talkooaika on pitempi klo 10-16. Nämä talkoot on jaettu viidelle ryhmälle. Jokaisessa ryhmässä on kahdeksan jäsentä ja yksi ryhmä talkoilee kaksi päivää peräkkäin. Ryhmiin voi vielä ilmoittautua Kati Autiolle p. 044-235 7531. Häneltä saa myös lisätietoa talkoista.
Lisäksi kaikille avoimia ryijytalkoita on kerran kuussa torstaina iltaisin klo 17-19 työssä käyville ja perjantaisin klo 10-14. Nämä ajat ovat tammikuussa 26.1. klo 17-19 ja 27.1. klo 10-14.

Tervetuloa tekemään yhdessä!

klo 10-16 Vihkiryijytalkoot kirkon kerhohuoneessa, ryhmä 4
  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Ylivieskan seurakunta