Vihkiryijytalkoot

Vihkiryijyn havainnekuva - Silja van der Meer

Kirkon kerhohuone

Ylivieskan kirkon vihkiryijy valmistetaan yhdessä seurakuntalaisten toimesta talkoilla kirkossa vuoden 2023 aikana. Vihkiryijyn on suunnitellut tekstiilitaiteilija Silja van der Meer, joka on suunnitellut kirkon muutkin tekstiilit. Projektin vastaavana toimii Kati Autio ja teknisenä vastavana Marjo Pylväs.
Vihkiryijy kuvaa kahta kivisestä maasta nousevaa puuta, jotka kasvavat yhteen ja joiden lehvistö muodostaa yhden kokonaisuuden. Palaneen kirkon vihkiryijy oli myös seurakuntalaisten tekemä. Vihkiryijy tehdään ompelemalla ryijypohjaan, joten sen toteuttamiseen voivat osallistua kaikki halukkaat. Langat keritään talkoilla ja vapaaehtoiset tekijät ompelevat vuoroillaan. Kerimistä tehdään keskiviikon päiväkahvien yhteydessä.
Kirkon vihkiryijytalkoot ovat kirkon kerhohuoneessa (käynti eteisestä) maanantaisin klo 10-15.30, tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10-16. Torstaina lisäksi iltavuoro klo 17-21 työssäkäyville. Nämä talkoot on jaettu seitsemälle ryhmälle. Yksi ryhmä talkoilee kaksi päivää peräkkäin. Ryhmiin voi vielä ilmoittautua Kati Autiolle p. 044-235 7531. Häneltä saa myös lisätietoa talkoista.
Tervetuloa tekemään yhdessä!

klo 10-16 Vihkiryijytalkoot kirkon kerhohuoneessa, ryhmä 6 ja klo 17-21 ryhmä 7