Nuorten Walk in -lyhytterapiaan haetaan vapaaehtoisia ammattilaisia syksylle

26.5.2022 17.53

Ylivieskan seurakunnassa suunnitellaan syksylle matalan kynnyksen Walk in-terapiaa mielen hyvinvoinnin tueksi 16 – 30 -vuotiaille nuorille. Toiminta on maksutonta, anonyymiä ja ilman ajanvarausta toteutuvaa ammatillista keskusteluapua. Ajatuksena on kokeilla syksyn ajan, onko paikkakunnalla tarvetta tällaiselle toiminnalle. Seurakunnasta mukana on nuoriso- ja diakoniatyöntekijöitä sekä oppilaitospappi. Vapaaehtoisille työnohjausta tarjoaa perheasiain neuvottelukeskus.

Korona-aika on saanut erityisesti nuorten mielenterveyden rakoilemaan ja pidentänyt hoitojonoja. Kirkko haluaa olla mukana ongelman purkamisessa, minkä vuoksi se on ryhtynyt tarjoamaan alle kolmekymppisille niin sanottua Walk in -terapiaa. Syksyllä 2021 aloitettu kokeilu Tampereen Vanhasta kirkosta on laajentunut useisiin hiippakuntiin. Ouluun toimintamalli jalkautui huhtikuussa 2022 ja Ylivieska on mukana ensimmäisten joukossa käynnistämässä toimintaa omassa seurakunnassaan. Ajatuksena on tarjota apua Pyhän Kolminaisuuden kirkon tiloissa maanantai-iltapäivisin syyskuusta marraskuun loppuun. Vapaaehtoisilta ammattilaisilta toivotaan mahdollisuutta sitoutua kahteen tai kolmeen iltapäivään syksyn aikana.

Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi, kun sinulla on soveltuva pohjakoulutus (esim. sosiaali- ja terveysalan ammattitutkinto, diakoni, nuorisotyönohjaaja, teologian maisteri) sekä psykoterapeutin tai lyhytterapeutin koulutus.

Oulussa vapaaehtoisiksi on ilmoittautunut useita kymmeniä ammattilaisia, joten toiveissa on, että myös tältä alueelta löytyisi muutamia. Lisätietoja ja ilmoittautumiset (30.5. alkaen) diakoniatyöntekijä Marjaana Juola 044-7118629.