Nopeaa kuunteluapua nuorille – Walk in -lyhytterapia alkaa kirkossa 19.9.

Nopeaa kuunteluapua nuorille – Walk in -lyhytterapia alkaa kirkossa 19.9. Kuvassa olevat seurakunnan nuoris...

Seurakunnan nuorisotyöntekijät Marjo Jokitalo, Sanna Vähäkangas ja Mari Hevosmaa rohkaisevat nuoria tulla juttelemaan mieltä askarruttavista asioista.

Ylivieskan seurakunta aloittaa 16-30 -vuotiaille nuorille suunnatun matalan kynnyksen maksuttoman lyhytterapian ja keskusteluavun, johon voi tulla ilman ajanvarausta ja anonyymisti. Ovet keskusteluun ovat auki Pyhän Kolminaisuuden kirkossa maanantai-iltapäivisin klo 14–17 marraskuun loppuun saakka. Keskusteluapua tarjoavat koulutetut terapeutit ja mielenterveyden ammattilaiset.

Apua on tarjolla mieltä askarruttaviin asioihin, lyhyt- tai pitkäaikaisiin ajatusjumeihin, haastaviin elämäntilanteisiin, kouluun, opiskeluun, itsenäistymiseen, terveyteen, yksinäisyyteen, parisuhteeseen, kriiseihin tai mihin tahansa nuorta mietityttävään asiaan.

Kirkon olohuoneessa nuoret ottaa vastaan nuorisotyöntekijä ja tarjolla on teetä ja kahvia. Alkukartoituslomakkeen täytettyään nuori ohjataan ammattilaisen luokse, jonka kanssa keskusteluun on varattu noin 45 minuuttia – Toivottavasti nuoret löytävät tämän mahdollisuuden ja käyvät juttelemassa mieltä askarruttavista asioista. Jos nuori miettii, kannattaako tulla, niin silloin ehdottomasti kannattaa tulla juttelemaan, rohkaisevat seurakunnan nuorisotyöntekijät Marjo Jokitalo, Sanna Vähäkangas ja Mari Hevosmaa.

Korona-aika on saanut erityisesti nuorten mielenterveyden rakoilemaan ja pidentänyt hoitojonoja. Kirkko haluaa olla mukana ongelman purkamisessa, minkä vuoksi se on ryhtynyt tarjoamaan alle kolmekymppisille niin sanottua Walk in -terapiaa. Syksyllä 2021 aloitettu kokeilu Tampereen Vanhasta kirkosta on laajentunut useisiin hiippakuntiin. Ouluun toimintamalli jalkautui huhtikuussa 2022 ja Ylivieska on mukana ensimmäisten joukossa käynnistämässä toimintaa omassa seurakunnassaan.

16.9.2022 11.25