​​​​​​​Ylivieskan seurakunta luopuu päiväkerhomaksuista

Päiväkerholaisten tekemiä enkeliheijastimia.

Ylivieskan seurakunnan kirkkoneuvosto päätti luopua päiväkerhomaksuista ensi vuoden alusta alkaen. Lapsiperheillä on taloudellisesti tiukkaa etenkin nyt elinkustannusten noustua. Seurakunnan lapsityön toimintasuunnitelmassa 2023 yhtenä tavoitteena on mahdollistaa lapsityön toiminta tasavertaisesti kaikille perheille tulotasosta riippumatta. Päiväkerhomaksun poistaminen tukee tätä tavoitetta. Vuositasolla kerhomaksusta luopuminen ei ole seurakunnan taloudelliseen kokonaistilanteeseen nähden olennainen tulonmenetys.

Urkurakentamo Martti Porthan Oy ilmoitti elokuussa 2022, ettei heillä ole edellytyksiä saattaa Ylivieskan kirkon urkujen rakennusprojektia loppuun. Kirkkoneuvosto hyväksyi Vison Oy:n tarjouksen urkuhankkeen konsultoinnista, kokouksista, lakimiespalvelusta ja tarvittavista asiakirjoista. Eero Moilanen Vison Oy:stä on ollut seurakunnan valvojana kirkon rakentamisurakassa sekä myös urkuhankkeessa alusta saakka. Moilanen kertoi kokouksen aluksi urkuhankkeen tämänhetkisestä tilanteesta.

Kirkkoneuvosto lakkautti lämpimästi kiittäen Kirkkotalakoot -keräystoimikunnan 27.11.2022 ja hyväksyy toimikunnan työn päättyvän kuluvan vuoden 2022 lopussa. Keräystoimikunta on suunnitellut ja koordinoinut Kirkkotalakoiden varainhankintaa Ylivieskan kirkon uudisrakentamiseksi. Toimikunta on hoitanut tehtävää runsaan kuuden vuoden ajan ja katsoo, että työn tulos on ollut hyvä ja se on tullut päätökseen. Seurakunnan vapaaehtoiset jatkavat toimikunnan käynnistämää työtä Pyhän Kolminaisuuden kirkon olohuoneessa. Kirkkotalakoot ovat tuottaneet 30.9.2022 mennessä 840.981 euroa kirkon rakennusrahastoon.

Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle Ylivieskan seurakunnan kirkollisveroprosentiksi 1,75 % vuodelle 2023. Neuvosto aloitti ensi vuoden toiminta- ja taloussuunnitelman käsittelyn päättämällä talousarvioavustuksista. Avustukset ovat olleet haettavina 14.10. mennessä. Neuvostolle annettiin tiedoksi Merijärven kappeliseurakunnan kanttorin viran hoitojärjestelyn jatkuminen ensi vuoden lokakuun loppuun saakka.

24.10.2022 15.35