Kirkkovaltuusto vahvisti Ylivieskan kirkollisveroprosentiksi 1,75

IMG_20220808_172029.jpg

Palaneen kirkon raunioilta uuteen kirkkoon kulkenut seurakunta haluaa turvata kirkon rakentamiseen otettujen lainojen maksukyvyn pitämällä 1,75 kirkollisveroprosentin.

Ylivieskan seurakunnan kirkkovaltuusto päätti seurakunnan kirkollisveroprosentiksi vuodelle 2023 edelleen 1,75. Koronan rinnalle on tullut maailmanpoliittinen tilanne, joka on aikaansaanut nopeita muutoksia Suomenkin taloudessa kuluvana vuonna. Vaikutukset ovat näkyneet mm. energian, elintarvikkeiden, korkotason ja palveluiden kustannusten nousuna. Tämä kaikki aiheuttaa haasteita vuoden 2023 talousarvion laadinnassa. Seurakunnan on turvattava kirkon rakentamiseen otettujen lainojen hoitoon tarvittava maksukyky.

Kirkkoherra kertoi vierailusta Urkurakentamo Martti Porthan Oy:ssä. Kaikki osat on nyt inventoitu, kuvattu ja laadittu katselmuspöytäkirja. Lisätietoja urkuhankkeesta annetaan heti, kun niitä on saatavissa. Kirkkoherra kertoi myös, että kirkon vihkiryijyn valmistus näyttäisi onnistuvan yhteisöllisesti. Projektista vastuussa olisivat Kaarina Autio ja Marjo Pylväs.

Juhani Isotalo teki valtuustoaloitteen entisessä seurakuntakoti Mariassa sijaitsevien kaatuneiden muistolaattojen sijoittamisesta kirkon tiloihin.

14.11.2022 14.54