Marjukka Hosionaho perheneuvojan virkaan

Muistokirkko risti kuusi ja kirkko (2).jpg

Ylivieskan seurakunnan kirkkoneuvosto valitsi Kalajoen rovastikunnan yhteistyötoimikunnan esityksestä YTM, psykoterapeutti Marjukka Hosionahon avoimena olleeseen Kalajoen rovastikunnan perheneuvojan virkaan. Virkaa haki kaikkiaan seitsemän henkilöä.

Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle toiminta- ja taloussuunnitelman hyväksymistä vuodelle 2023 sekä alustavaa suunnitelmaa vuosille 2024-2025. Alkavalla uudella nelivuotisella valtuustokaudella työ kotikirkon hyväksi jatkuu: vuoden 2023 aikana kirkko saa kastepuun ja vihkiryijyn ja urkujen rakennusprojektin etenemistä seurataan tiiviisti ja tehdään tarvittavia päätöksiä sen hyväksi. Pyhän Kolminaisuuden kirkko niveltyy työalojen toiminnan myötä eri-ikäisten ylivieskalaisten elämään ja löytää paikkansa seurakunnan arjen ja juhlan hetkissä.

Taloussuunnitelma perustuu kirkollisveron prosenttiin 1,75. Talousarvio on 13500 euroa ylijäämäinen. Lainoja on jäljellä 7,1 miljoonaa ja vuosittaiset lyhennykset ovat 423.000 euroa.

Kirkkoneuvosto päätti mahdollistaa Ylivieskan seurakunnan työntekijöille polkupyöräedun, joka on verovapaa luontaisetu 1200 euroon saakka vuosittain

Kirkkovaltuustolle päätettiin esittää maa-alueen käyttö- ja vuokrasopimuksen hyväksymistä TM Voima Pajukoski II ja OX2 kanssa sopimuksessa mainittuun 31.12.2069 saakka sekä päätöksen alistamista Oulun tuomiokapituliin vahvistettavaksi. Kuluvan vuoden tilintarkastusyhteisöksi esitetään BDO Audiator Oy:n / JHTT Asko Vanhatuvan valitsemista.

Neuvostolle annettiin tiedoksi seurakuntavaalitulokset ja neuvosto päätti esittää uudelle kirkkovaltuustolle puheenjohtajan, varapuheenjohtajan, kirkkoneuvoston varapuheenjohtajan sekä kirkkoneuvoston jäsenten ja varajäsenten valitsemista vuosille 2023-2024. Lisäksi valtuustolle esitetään kiinteän ja irtaimen omaisuuden tarkastajien, johtokuntien ja kappelineuvoston jäsenten valitsemista sekä seurakunnan edustajan valintaa Kalajoen rovastikunnan yhteistyön johtokuntaan vuosille 2023-2026.

Pyhän Kolminaisuuden kirkon vihkiryijy päätettiin valmistaa yhteisöllisenä talkooprojektina Silja van der Meer’in suunnitelman pohjalta. Kansalaisopiston käsityön opettaja Marjo Pylväs on lupautunut toimimaan ryijyn teknisenä vastaavana ja Kaarina Autio puolestaan talkoovastaavana.

Kirkkoneuvosto hyväksyi kolehtisuunnitelman ensi vuodelle sekä työnantajan esityksen virkaehtosopimuksen mukaisen suorituslisän maksamisesta ensi vuonna 10 työntekijälle. Neuvostolle annettiin tiedoksi Marjaana Juolan irtisanoutuminen diakonian virasta 10.12.2022 lukien.

9.12.2022 16.52