Kirkolla ensimmäinen täysi toimintavuosi

IMG_20220808_172029 (1).jpg

Pyhän Kolminaisuuden kirkko, muistokirkko, tapuli ja kirkon hautausmaa muodostavat yhtenäisen kirkkoalueen.

Pyhän Kolminaisuuden kirkko vihittiin käyttöön pääsiäisenä 2021 keskellä pahimpia koronarajoituksia. Ovet avautuivat kuitenkin kävijöille jo toukokuussa 2021 ja kesän aikana kirkossa vieraili yli 20.000 kävijää. Viime vuosi oli ensimmäinen täysi toimintavuosi. Jumalanpalvelusten, kasteiden, vihkimisten, hautaan siunaamisten, seurakuntatilaisuuksien sekä ateriapalvelun ja muun kirkossa tapahtuvan toiminnan myötä kirkko on hyvää vauhtia muodostumassa ylivieskalaisten kotikirkoksi. Kirkon vapaaehtoiset ovat mahdollistaneet kirkkoon tutustumisen ja henkilökohtaisen hiljentymisen sekä madaltaneet kotikirkon kynnystä.

Jumalanpalvelukset Ylivieskan kirkosta ovat muuttuneet korona-aikana hybriditapahtumiksi. Niitä on voinut alusta asti seurata myös suorana livelähetyksenä tai tallenteena ylivieskankirkko.fi -sivulla. Viime vuonna yhteensä 68 messuun osallistui keskimäärin 100 kirkossa kävijää paikan päällä ja vähän yli 200 netissä.

Tammikuun lopussa Kalajoen ja Kokkolan rovastikunnat lahjoittivat kirkkoon Pyhän Kolminaisuuden ikonin.

Ylivieskan kirkkojen historiasta kertova puhutteleva Muistot eivät pala -kuorodraama esitettiin kirkossa kahtena esityksenä syyskuun lopussa Jokilaaksojen oratoriokuoron, -orkesterin ja solistien voimin Marita Kaakisen johdolla.

Kirkon toista sataa vapaaehtoista ottivat vastaan kesäkautena noin 7000 kirkossa kävijää. Messuissa kävijöitä oli keskimäärin 100 ja vapaaehtoisen striimitiimin välittämiä livemessuja seurasi netissä keskimäärin yli 200 katsojaa.

Kirkon diakonian 150-vuotista taivalta juhlittiin syksyllä kirkossa ja torilla jaettiin ämpäreitä.

20.1.2023 13.25