Uutislistaukseen

Ylivieskan kirkollisveroprosentiksi esitetään edelleen 1,75

Ylivieskan kirkollisveroprosentiksi esitetään edelleen 1,75

Kuva Milla Seppälä

Ylivieskan seurakunnan kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle vuoden 2024 kirkollisveroprosentiksi edelleen 1,75 %. Seurakunnan taloudellinen tilanne on ollut vakaa vuosien ajan, eikä kirkon vuosittaiset kustannukset ole horjuttaneet talouden tasapainoa. Kirkollisveroprosentti on ollut jo vuodesta 2008 lähtien 1,75, joka on ollut riittävä ja tasapainossa seurakunnan menojen ja tulojen kanssa.

Seurakuntamestarin toimi on tullut avoimeksi 1.10.2023 alkaen eläköitymisen vuoksi. Neuvosto päätti julistaa työsuhteen haettavaksi 10.11.2023 mennessä ja valitsi haastattelutyöryhmän hakijoita haastattelemaan.

Kirkkohallituksen ohjeistuksen mukaisesti seurakuntien on laadittava kiinteistöstrategia. Se on selvitys seurakunnan rakennuksista, huoneistoista ja maa-alueista sekä niiden kuluista ja tuotoista. Kiinteistöstrategia kattaa kuvauksen seurakunnan kiinteistöomaisuuden omistamisen ja hallinnoimisen suuntaviivoista. Kiinteistöstrategiatyöryhmään valittiin kirkkoneuvoston edustajat Markku Autio ja Aarne Härö, seurakunnalta johtava seurakuntamestari Hannu Jussi-Pekka, talousjohtaja Kaisa Toivoniemi, kirkkoherra Eija Nivala ja DI Anne Karhula. Kiinteistöstrategian on tarkoitus valmistua kesäkuuhun 2024 mennessä.

Ylivieskan seurakunnan jäteyhtiöksi vuosille 2024-2026 valittiin tarjousten perusteella Vestia Yrityspalvelut Oy. Kirkkoneuvosto hyväksyi päivitetyn vuokrasopimuksen partiolippukunta Viessojat ry:n kanssa Törmäjärven partiomajan määräalan vuokraamisesta lippukunnalle sekä Nordea pankin esittämät sijoituskohteet pankin tilille kertyneille tilivaroille. Ensi vuoden talousarvion käsittely alkoi talousarvioavustusten käsittelyllä. Avustusten hakuaika päättyi syyskuun lopussa.

Kirkkoneuvostolle annettiin tiedoksi Lapuan tuomiokapitulin antama viranhoitomääräys Janne Isomaalle Pihtiputaan ja Kinnulan kirkkoherran virkaan 1.1.2024 alkaen. Sanna-Leena Lavannin viranhoitomääräys on voimassa vuoden 2023 loppuun asti. Ylivieskassa vuonna 2026 pidettävien valtakunnallisten Herättäjäjuhlien pääsihteereiksi ovat lupautuneet Marjo-Riitta Alarova ja Ilkka Repo.

Eija Nivala
Eija Nivala
kirkkoherra
Terveystie 11
84100 Ylivieska
Kaisa Toivoniemi
Kaisa Toivoniemi
talousjohtaja
Terveystie 11
84100 Ylivieska

17.10.2023 12.49