Uutislistaukseen

Kirkon akustiikkaa voidaan parantaa

Kirkon akustiikkaan voidaan vaikuttaa esimerkiksi asentamalla kattoruoteiden päälle polyesterilevyjä tai ak...

Yksi keino akustiikan parantamiseen voi olla esimerkiksi asentaa kattoruoteiden päälle polyesterilevyjä tai akustiikkaverhoa (kuva Sofia Lehtola).

Akukon Oy:n asiantuntijat Henrik Möller ja Anni Haataja kertoivat Ylivieskan kirkkovaltuutetuille havaintojaan kirkon akustiikasta ja ajatuksia sen parantamiseksi. Kirkon jälkikaiku on keskitaajuudella 3,2 sekuntia. Se sopii hyvin urkumusiikille, mutta on kaikkine vaikutuksineen haastavaa erityisesti isojen kuorojen ja orkesterin yhteiskonsertille. Yksinkertaisimmillaan jälkikaikuun ja muihin akustisiin ominaisuuksiin voi vaikuttaa esimerkiksi asentamalla kattoruoteiden päälle polyesterilevyjä tai akustiikkaverhoa. Asiantuntijoiden mukaan kirkko on hieno ja siitä voi kohtuullisilla parannuksilla saada loistavan.

Kirkollisveroprosentiksi vuodelle 2024 kirkkovaltuusto päätti edelleen 1,75 %. Seurakunnan taloudellinen tilanne on ollut vakaa vuosien ajan, eikä kirkon vuosittaiset kustannukset ole horjuttaneet talouden tasapainoa. Kirkollisveroprosentti on ollut jo vuodesta 2008 lähtien 1,75, joka on ollut riittävä ja tasapainossa seurakunnan menojen ja tulojen kanssa.

Kirkkovaltuusto hyväksyi vuokrasopimuksen Pajukoski II tuulipuistohankkeen OX2:n ja Ylivieskan seurakunnan välillä ja valtuutti talousjohtajan ja kirkkoherran allekirjoittamaan vuokrasopimuksen tuulivoimayhtiön kanssa. Sopimus sisältää hankkeen toteutuessa Joonaalan ulkoilureitin siirron vuokraajan toimesta.

Kirkkoherra antoi valtuutetuille tietoa avoimien virkojen hakuprosesseista. Diakonian virkaan ei ole ollut jatketulla hakuajallakaan yhtään koulutukseltaan kelpoisuuskriteerit täyttävää hakijaa ja virka julistetaan uudelleen haettavaksi ensi vuoden alusta. Seurakunnassa on haettavina johtavan nuorisotyönohjaajan virka ja seurakuntamestarin työsuhde. Talousjohtaja esitteli valtuutetuille seurakunnan tämän hetken taloudellista tilannetta.

Eija Nivala
Eija Nivala
kirkkoherra
Terveystie 11
84100 Ylivieska
Kaisa Toivoniemi
Kaisa Toivoniemi
talousjohtaja
Terveystie 11
84100 Ylivieska

2.11.2023 14.17