Diakonian virka hakuun - viestintäasiantuntijaksi 27 hakemusta

Diakoniatiimissa on haettavana osa-aikainen virka 3.6.2024 mennessä

Ylivieskan seurakunnan kirkkoneuvosto päätti asettaa diakonian viran haettavaksi 3.6.2024 mennessä. Milla Seppälä on valittu hoitamaan Ylivieskan seurakunnan diakonian virkaa 31.8.2024 saakka. Hän on ilmoittanut, ettei ole käytettävissä enää tämän jälkeen. Virkaan valittavan toivotaan ottavan viran vastaan 1.9.2024.

Kyseisen viran tehtävään kuuluu yleisen diakoniatyön lisäksi kehitysvammaisten parissa tehtävästä työstä vastaaminen. Virka on osa-aikainen (60 %), mutta sitä on hoidettu kokoaikaisena testamenttivaroilla. Palkkausta on päätetty jatkaa näin ainakin 31.12.2025 saakka. Haastattelutyöryhmään nimettiin Helena Isosalo, Markku Autio, Eija Nivala ja Satu Similä.

Ylivieskan seurakunnan avoinna olleeseen viestintäasiantuntijan työsuhteeseen tuli hakuajan päättymiseen 7.5. mennessä 27 hakemusta. 70-prosenttiseen työsuhteeseen on mahdollista sisällyttää kansainvälisen koordinaattorin tehtävät (30 %). Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun 5.6. ja kirkkoneuvosto tekee valinnan 11.6. kokouksessa.

Kirkkoneuvosto hyväksyi henkilöstön vuosilomasuunnitelman. Vuosilomakauden ulkopuolelle ja jäljelle jäävistä lomajaksoista päättää kirkkoherra ja talousjohtaja kumpikin alaistensa viranhaltijoiden ja työntekijöiden osalta.

Kirkkoherra antoi neuvostolle tiedoksi, että Tapio Karjula aloittaa Merijärvellä kappalaisen virassa 1.6.2024 ja kesänuorisotyönohjaajiksi on valittu Olli Korpinen ja Roosa-Camilla Palojoki. Talousjohtaja ilmoitti, että seurakunnalle on hankittu pakettiauto Ford Transit v. 2018 ja avattu määräaikaistili Säästöpankkiin: 500.000 euroa / 6 kk / korko 3,95 %. Liisa Koskela kertoi, että seurakuntaan on perustettu kirkon naistoimikunta, joka kiertää ja tarkastaa seurakunnan tekstiilit.

Kaatuneiden muistopäivän seppeleenlaskijoiksi valittiin Ilkka Kivi, Tarja Koutonen, Juhani Isotalo, Ilkka Repo, Antti Lauhikari ja Eeva-Kaisa Laakko.

Eija Nivala
Eija Nivala