Ehdota Ylivieskan herättäjäjuhlille juhlatunnus

Kuvassa juhlaristin pystytystalkoot Ylivieskan edellisillä herättäjäjuhlilla 2006 (kuva Jussi Leppälä)

Herättäjäjuhlat on vuotuinen hengellinen kesäjuhla, joka kokoaa yhteen noin 20 000-30 000 kävijää Kaikille avoimessa hengellisessä kesätapahtumassa pääohjelman muodostavat seurat ja niissä veisattavat Siionin virret.

Herättäjäjuhlat ovat Ylivieskassa 3.-5.7.2026. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Herättäjä-Yhdistyksen, Ylivieskan seurakunnan ja Ylivieskan kaupungin kanssa. Herättäjäjuhlakenttänä on Melenderin aukio Ylivieskan sydämessä. Nyt on aika ehdottaa tuleville herättäjäjuhlille juhlatunnusta.

Ylivieskassa on järjestetty herättäjäjuhlat edellisen kerran vuonna 2006. Silloin juhlien tunnuksena oli ”Hiljennä äänet maailman”. Kaikkiaan herättäjäjuhlat on järjestetty Ylivieskassa yhdeksän kertaa, joista kolmet Raudaskylällä. Juhlien tunnukset ovat olleet käytössä vuodesta 1960 lähtien. Vuonna 1979 Ylivieskassa järjestettyjen juhlien tunnus oli ”Katso, uudeksi minä teen kaikki”.

Nyt on aika ehdottaa Ylivieskan tuleville herättäjäjuhlille juhlatunnusta. Tunnus voi olla joko säe Siionin virrestä tai virsikirjan virrestä tai lyhyt raamatunlause. Voit ehdottaa yhtä tai useampaa tunnusta suoraan tästä linkistä tai jättämällä postikortin laatikkoon, joita on Kirkon olohuoneessa sekä toimitalo Pietarissa. Postin kautta lähettäessä osoite: Ylivieskan seurakunta/juhlatunnus, Terveystie 11, 84100 Ylivieska.

Ensi syksynä Ylivieskan herättäjäjuhlien juhlatoimikunta valitsee tulleista ehdotuksista jatkoon kolme. Niistä Herättäjä-Yhdistyksen hallitus valitsee juhlatunnuksen. Kolmen jatkoon päässeen ehdotuksen esittäjille on varattu pieni kirjamuistaminen.

Jätä halutessasi yhteystietosi, jotta voimme olla Sinuun yhteydessä mahdollisen jatkoon pääsyn tiimoilta. Voit ehdottaa tunnusta halutessasi myös anonyymisti.

Lähetäthän ehdotuksesi 31.8.2024 mennessä.

Lisätietoja:
Ylivieskan herättäjäjuhlien pääsihteerit
Marjo-Riitta Alarova                                                      Ilkka Repo

marjoriittaalarova@gmail.com                                          ilkka.repo@rko.fi

20.5.2024 13.39