Kirkkoneuvosto päätti kirkon rakennushankkeen lainoista

29.11.2019 11.17

Kirkkoneuvosto päätti kirkon rakennushankkeen lainoista Kirkkotyömaa 29.11.2019

Ylivieskan uuden kirkon rakentamiseen pyydettyjen lainatarjousten pohjalta kirkkoneuvosto päätti neljän miljoonan euron lainan ottamisesta Osuuspankista ja kahden miljoonan Nordeasta. Kirkkopalosta aiheutuneita vakuutuskorvauksia sijoitettiin aikoinaan viisi miljoonaa. Nyt sijoitusten arvo on 5,295 miljoonaa ja sijoituksia tullaan purkamaan rakennushankkeen edetessä.

Vakuutusyhtiökilpailuttamisen tuloksena seurakunnan vakuutukset siirretään Pohjolaan.

Ylivieskan seurakunnan kirkkoneuvosto päätti Keski-Pohjanmaan IT-aluekeskuksen esityksestä valita avoimena olleeseen IT-asiantuntijan työsuhteeseen Thomas Enan. Ensimmäiselle varasijalle valittiin Sami Kokkonen ja toiselle Antti Nygård. Tiedottajan viranhoito päätettiin jakaa kirkkohankkeen ajaksi vuosiksi 2020 ja 2021 Ylivieska 80 % ja Kalajoki 20 % aikaisemman 60/40 % sijaan.

Kirkkoneuvosto aloitti ensi vuoden toiminta- ja taloussuunnitelman käsittelyn ja jatkaa sitä 16.12.