Ylivieskan uuden kirkon kirkkotekstiilien tekijä valittiin

1.6.2020 12.55

Ylivieskan seurakunnan kirkkoneuvosto hyväksyi yksimielisesti tekstiilitaiteilija Silja van der Meerin antaman tarjouksen Ylivieskan uuden kirkon kirkkotekstiileiksi. Tarjous koskee neljän täyden tekstiilisarjan (valkoinen, vihreä, punainen ja violetti) ja yhden suppeamman värisarjan (musta) suunnittelun ja toteutuksen vuosien 2020-2022 aikana. Kirkkotekstiilityöryhmä lähetti neuvottelukutsun ja pyynnöt idealuonnoksista neljälle tekstiilitaiteilijalle. Haastattelujen ja ideoihin tutustumisen jälkeen työryhmä esitti Silja van der Meerin tarjouksen valitsemista. Kirkkotekstiilihankinnan kokonaiskustannus ilman arvonlisäveroa on 68 290 euroa.

Kirkkoneuvosto suhtautui myötämielisesti kuntoportaiden rakentamiseen Merijärven Pappilan mäelle ja antoi toteutusluvan niiden rakentamiseen seurakunnan tontille. Seurakunta ei peri kuntoportaiden sijoituspaikasta maksuja, mutta edellyttää kirjallista sopimusta, jossa yksilöidään huolto, ylläpito, korjaukset sekä mahdollisista vahingoista yms. aiheutuvat vastuukysymykset. Neuvosto hyväksyi seurakunnan henkilöstön vuosilomasuunnitelman.