Kirkkovaltuusto vahvisti Ylivieskan seurakunnan alijäämäisen tilinpäätöksen

12.6.2020 09.37 Kuva: Jussi Leppälä

Ylivieskan seurakunnan kirkkovaltuusto vahvisti vuoden 2019 tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden tilivelvollisille tilintarkastajan esittämällä tavalla. Tilikauden alijäämä 137.895 euroa päätettiin siirtää taseen yli-/alijäämätilille. Alijäämä selittyy seurakuntakoti Marian kiinteistön 344.759 euron poistamattomasta poistosta. Tämä realisoitui vuosi sitten tehdystä tonttien vaihdosta kaupungin kanssa, jolloin Marian kiinteistön omistus siirtyi kaupungille ja uuden kirkon kiinteistön omistus seurakunnalle.

Verotulokertymä oli 3.591.023 euroa. Kertymä kasvoi edellisestä vuodesta 17.000 euroa. Talousarvioon kirjattu verotulojen ennuste ei toteutunut, talousarviosta jäätiin 153.000. Tilikauden 2019 vuosikate oli 150.000.

Kirkkovaltuusto päätti pyytää Oulun hiippakunnan tuomiokapitulia KL 6:36 perusteella antamaan Eeva-Kaisa Laakolle viranhoitomääräyksen seurakunnan kokoaikaiseen kappalaisen virkasuhteeseen. Laakko on palvellut Ylivieskan seurakuntaa erityyppisissä papin virkasuhteissa vuodesta 2008 alkaen. Hän on seurakuntapastorin osa-aikaisen (60 %) viran haltija. Kappalaisen viran edellinen viranhaltija Anne Sumela valittiin viime vuonna Kalajoen rovastikunnan perheasiain neuvottelukeskuksen johtajaksi.

Kirkkovaltuusto myönsi Juhani Alarannalle eron seurakunnan kirkkoneuvoston jäsenyydestä ja valitsi hänen tilalleen kirkkoneuvoston jäseneksi Aarne Härön ja varajäseneksi Taina Palolan.

Kirkkovaltuutetut pääsivät ennen kokousta tutustumaan ensimmäistä kertaa Ylivieskan uuden kirkon työmaahan ja sisätiloihin vastaava työnjohtaja Timo Piipon ja valvoja Eero Moilasen johdolla. Rakentamisen kustannukset ja aikataulu ovat pysyneet suunnitellun mukaisina. Kustannukset näyttävät tässä vaiheessa jopa alittuvan. Syyskesällä on tarkoitus pitää harjakaiset ja avoimien ovien päivä koko seurakunnalle.

Virsi 600 veisattiin pääsiäislauantaina 2016 kirkon savuavilla raunioilla. Nyt sen ensimmäinen säkeistö päästiin veisaamaan uuden kirkon sisätiloissa.

Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan
olemme kaikki hiljaa kätketyt.
Me saamme luottaa uskolliseen Luojaan,
yhdessä käydä uuteen aikaan nyt.