​​​​​​​Ylivieskan seurakunnan diakoniatyö on toteuttanut Pyhähetki-kassin laitoksissa asuvien vanhusten hen...

Lämmin tervehdys seurakunnasta

8.10.2020 17.09

Ylivieskan seurakunnan diakoniatyö on toteuttanut Pyhähetki-kassin laitoksissa asuvien vanhusten hengelliseksi tueksi. Sievin Toimintakeskus Pajapihlaja ja Ylivieskan Toimintakeskus Kipinä ovat yhteistyössä ommelleet ja painaneet kassin ohjaaja Marjo Kähtävän johdolla. Kassit toimitetaan Ylivieskan vanhusten palveluasumisyksiköihin ja Merijärvellä Palvelukeskus Salmenrantaan.

Pyhähetki-kassi on lämmin tervehdys seurakunnasta ja sen sisällön toivotaan lohduttavan, rauhoittavan ja muistuttavan Jumalan huolenpidosta. Kassista löytyy laminoituna esimerkiksi tuttuja iltarukouksia ja –virsiä, lohduttavia Raamatun kohtia, kuvia, sekä musiikkia ja värityskuvia, joita voi myös kopioida lisää.

Kassihankkeesta vastanneet diakoniatyöntekijät Jaana Tuomi ja Marianne Joensuu toivovat, että materiaalia olisi helppoa ja vaivatonta käyttää arjen keskellä, esimerkiksi yksi kuva katseltavaksi tai värityskuva väritettäväksi. Pyhähetki-kassista löytyy myös pienen rukoushetken kaava malliksi yhteiseen hartaushetkeen. Sen ajaksi pöydälle voi laittaa kassista löytyvän pöytäristin ja kynttilän luomaan pyhän hetken tunnelmaa.