Ylivieskan seurakunta valmistelee Kirkko-juhlakirjaa ensi syksylle

Seurakunta valmistelee Kirkko-juhlakirjaa ensi syksylle

9.11.2020 14.54

Ylivieskan seurakunnan kirkkoneuvosto päätti Kirkkotalakoot-keräystoimikunnan esityksestä Ylivieskan kirkko-juhlakirjan julkaisemisesta ensi vuoden syksyllä. Hanketta on valmistellut keräystoimikunnan antologiatyöryhmä puheenjohtaja Kaija-Maija Perkkiön johdolla. Kirjan tavoitteena on kertoa Ylivieskan seurakuntalaisten yhteisestä matkasta surusta uuteen toivoon, kirkon palosta, pääsiäislauantaista 2016 aina uuden kirkon valmistumiseen, käyttöönottoon ja vihkiäisiin, pääsiäiseen 2020 saakka. Merkittävä osa kirjaa on kahden aikaisemman kirkon historia, jonka on koonnut Kati Pehkonen. Kirjan päätoimittaja on Jouko Hannula. Yhdeksän eri pääluvun sisällöistä vastaavat paikalliset kirjoittajat. Ulkoasun suunnittelusta ja taitosta vastaavat Tapani Uusikylä ja Malla Mela. Juhlakirjassa on myös huomioitu Kirkkotalakoita tukeneet yritykset, yhteisöt ja seurakunnat. Kirja painetaan vasta syksyksi 2021, koska mukaan on tarkoitus saada kuvitusta ja tunnelmia myös kirkon vihkiäisjuhlasta pääsiäisenä 2021. Juhlakirjan kustannusarvio on painosmäärästä riippuen noin 35.000 euroa. Keräystoimikunta on anonut apurahaa hankkeelle Keskipohjanmaa-säätiöltä, Suomen Kulttuurirahastolta ja Oulun hiippakuntasäätiöltä.

Kirkkoneuvosto hyväksyi henkilöstön ensi vuoden koulutussuunnitelmat sekä 50.350 euron talousarvioavustukset vuodelle 2021. Talousarvion käsittely jatkuu seuraavassa kokouksessa ja sen lopullisesti hyväksyy kirkkovaltuusto.