Tarja Koutonen jatkaa Ylivieskan kirkkovaltuuston puheenjohtajana Ylivieskan seurakunnan kirkkovaltuusto 20.1.2021 kokouksessa Suvannon kappelissa. (Kuva: Jussi Leppälä)

Tarja Koutonen jatkaa Ylivieskan kirkkovaltuuston puheenjohtajana

21.1.2021 08.38

Ylivieskan seurakunnan kirkkovaltuusto järjestäytyi nelivuotiskautensa toiselle puoliskolle vuosille 2021-2022. Kirkkovaltuuston puheenjohtajana jatkaa Tarja Koutonen ja varapuheenjohtajana Antti Lauhikari.

Kirkkoneuvoston varapuheenjohtajaksi valittiin edelleen Pekka Similä (henkilökohtainen varajäsen Olli Hiitola). Kirkkoneuvoston varsinaisiksi jäseniksi valittiin (henkilökohtainen varajäsen suluissa) Mauno Autio (Markku Autio), Marja Himanka (Antti Rahja), Merja Jaakola (Paula Haapakoski), Reino Junttila (Kirsi Herranen–Somero), Mari Rättyä (Sakari Sorvisto), Aarne Härö (Taina Palola) ja Raili Peltokorpi (Ritva Nauha). Kirkkoneuvoston puheenjohtajana toimii kirkkoherra Eija Nivala. Johtokuntien jäsenet jatkavat koko nelivuotiskauden ensi vuoden loppuun saakka.

Kirkkovaltuustolle annettiin tiedoksi uuden kirkon tilannekatsaus. Kirkonpenkkien asennus on käynnistynyt. Keittiö alkaa olla siivousta vaille valmis. Rakentamisessa eletään viimeisiä vaiheita ja luovutus tapahtunee helmikuun lopussa. Kalustaminen alkaa varsinaisen rakentamisvaiheen jälkeen. Allianssin tavoitekustannukset näyttävät alittuvan. Pihatöitä viimeistellään vielä keväällä. Suuri kysymys on kokoontumisrajoitusten tilanne 4.4. vihkimistilaisuuden aikaan. Tilaisuus kuitenkin televisioidaan YLE TV1:llä, joten sitä pääsee seuraamaan ainakin television välityksellä. Taloustilanne näyttää vuoden vaihteessa hyvältä. Verotulot ylittyivät viime vuonna 85.000 eurolla. Tärkein lähiajan haaste tulevina viikkoina on ylivieskalaisten vapaaehtoisten saaminen kotikirkon päivystäjiksi. Kirkon uudessa seurakuntasali Mariassa käynnistyy ateriapalvelu heti tilanteen sen salliessa, näillä näkymin jo maaliskuussa.