diplomi_nettikoko.jpg

Kirkkovaltuustolle esitys Ylivieskan liittymisestä Oulun aluekeskusrekisterin jäseneksi

8.2.2021 13.29

Ylivieskan seurakunnan kirkkoneuvosto päätti esittää kirkkovaltuustolle, että Ylivieskan seurakunta liittyy Oulun aluekeskusrekisterin jäseneksi 1.1.2022. Samalla kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että se nimeää kirkkoherran ja talousjohtajan käymään neuvottelut Oulun aluekeskusrekisterin johtajan kanssa sekä allekirjoittamaan sopimuksen Oulun aluekeskusrekisteriin liittymisestä. Kirkkohallituksen päätöksen mukaisesti seurakuntien on siirrettävä kirkonkirjojen pito aluekeskusrekistereihin vuoden 2022 alkuun mennessä. Seurakuntalaisia tullaan jatkossakin palvelemaan Ylivieskan kirkkoherranvirastossa, vaikka itse rekisteritoiminnot tapahtuvat Oulussa. Kirkossa ja yhteiskunnassa sähköiset palvelut lisääntyvät koko ajan ja senkin takia seurakuntalaiset voivat hoitaa monia itseään koskevia virastoasioita kotoaan käsin.

Ylivieskan seurakunta tukee Herättäjä-Yhdistyksen Ylivieskan paikallisosaston anomusta valtakunnallisten herättäjäjuhlien järjestämiseksi Ylivieskassa vuonna 2026 tai myöhemmin. Seurakunta on valmis osallistumaan mahdollisten herättäjäjuhlien järjestämiseen yhdessä Herättäjä-Yhdistyksen, paikallisosaston ja Ylivieskan kaupungin kanssa.

Kirkkoneuvosto hyväksyi seurakunnan ympäristösuunnitelman ympäristödiplomin uusimiseksi 2020-2024. Ylivieskan seurakunta on ollut Kirkon ympäristöohjelmassa vuodesta 2005 alkaen. Neuvosto hyväksyi kameratallentimen palvelusopimuksen Viria Security Oy:n kanssa.