Kirkko on seurakunnan koti - piispantarkastus Ylivieskassa alkoi Kuva: Jussi Leppälä

Kirkko on seurakunnan koti - piispantarkastus Ylivieskassa alkoi

9.2.2021 11.45

Kirkkoherra Eija Nivalan pitämällä alkuhartaudella ja piispa Jukka Keskitalon puheenvuorolla alkoi piispantarkastus Ylivieskan seurakunnassa tiistaina 9.2.2021. Koronatilanteen takia vuodella siirtynyt piispantarkastus päätettiin kuitenkin toteuttaa nyt tiukoista kokoontumisrajoituksista huolimatta. Käytännössä mitään yleisötilaisuuksia ei ole, vaan piispa tapaa vierailullaan yksittäisiä henkilöitä kouluilla, kaupungintalolla, kirkkotyömaalla ja Merijärven kappeliseurakunnassa. Tiistain alkuhartaus Suvannon kappelista ja iltahartaus Merijärven seurakuntakodilta lähetetään nettiradion välityksellä. Luottamushenkilöt kokoontuvat Suvannon kappeliin tiukoin turvatoimin ja työntekijät piispa tapaa netissä Teams-kokouksen merkeissä.

Eija Nivala puhui alkuhartaudessa lohdusta, valosta ja toivosta. Niitä seurakunnassa on kaivattu tämän poikkeuksellisen ajan keskelle. Niitä on myös saatu kirkon rakentamisen merkeissä. Olemme saaneet rakentaa tulevaisuutta itsellemme, lapsillemme ja vielä syntymättömille sukupolville.

Piispa Jukka Keskitalo muistutti, että piispantarkastus huipentuu kirkon vihkimismessuun pääsiäisenä 4.4. sen hetkisten kokoontumisrajoitusten puitteissa. Hän kertoi tutustuneensa Ylivieskan seurakunnan tilanteeseen ja tuntevansa sen kohtuullisen hyvin. ”Se aika, jota elämme tänä keväänä, on seurakunnan vuosisataisenkin historian valossa ainutkertaisen tärkeä. Uusi kirkko on seurakunnalle valtava mahdollisuus.” Kirkon hahmon nouseminen kaupunkikuvaan on rakentamisen lisäksi seurakunnalle mahdollisuus hengellisen elämän rakentumiseen. ”Kirkko on Jumalan huone ja seurakunnan koti. Seurakunnan suurin mahdollisuus lähivuosina on tehdä uudesta kirkkorakennuksesta kaikkien seurakuntalaisten koti.” Tämä on suuri mahdollisuus työntekijöille ja vapaaehtoisille. Mahdollisuuksien lisäksi uusi kirkko tuo myös haasteen selviytyä tarkalla taloudenpidolla tulevista vuosista.

Kuvassa aloitushetkessä mukana olleet lääninrovasti Kari Tiirola (vas.), asessori Heikki Nissinen, kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Pekka Similä, talousjohtaja Kaisa Toivoniemi, notaari Aleksi Päkkilä, kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Antti Lauhikari, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Tarja Koutonen, kirkkoherra Eija Nivala ja piispa Jukka Keskitalo (kuva Jussi Leppälä/Ylivieskan seurakunta)