Vielä ehdit ilmoittautua Ylivieskan uuden kirkon vapaaehtoiseksi

Vielä ehdit ilmoittautua uuden kirkon vapaaehtoiseksi

19.2.2021 16.00

Vapaaehtoistyö Ylivieskan uudessa kirkossa kiinnostaa. Ilmoittautuneita on tullut helmikuun puoleenväliin mennessä kotisivujen ilmoittautumislinkin kautta viitisenkymmentä. Vielä tämän viikon aikana ilmoittautuneet pääsevät mukaan vapaaehtoiskoulutukseen ja keväälle tehtäviin vuorolistoihin. Ilmoittautuminen jatkuu senkin jälkeen ja myöhemmin tulleet pääsevät mukaan ”toiseen aaltoon”.

Vapaaehtoisten tarve on suuri, koska kirkon on tarkoitus olla auki päivittäin kellon ympäri. Kolmessa vuorossa klo 7.30-20.30 välisen ajan päivystävien vapaaehtoisten tehtäviin kuuluvat eteisen olohuonetilan kahvion pyörittäminen, tarvittaessa kirkon tilojen esittely, kirkkotalakoot-tuotteiden myynti, opastus sekä kävijöiden palveleminen ja kohtaaminen, ylivieskalaisten murteella ”raatuuttaminen”. Työntekijät ovat ainakin alussa perehdyttämässä vapaaehtoistehtäviin. Päivät alkavat klo 7.30 aamurukouksella ja päättyvät klo 20 iltarukoukseen. Niiden toteuttamiseen on myös mahdollisuus osallistua. Aamu- ja iltapäivävuoroihin osallistuvat saavat lounastaa seurakuntasali Marian ateriapalvelussa, joka on avoinna arkisin klo 10.30-13. Iltavuorolaisille löytyy evästä jääkaapissa.

Kirkon ovet avautuvat näillä näkymin maaliskuun puolivälissä ja vihkimisjumalanpalvelusta vietetään pääsiäisenä 4.4. viisi vuotta kirkkopalon jälkeen. Koronatilanne määrittää kokoontumisrajoitukset, joiden mukaan myös kirkon käyttöönotto tapahtuu. Joka tapauksessa pääsiäisen jumalanpalvelus lähetetään TV1:ssä, joten siihen on mahdollisuus osallistua myös kotoa käsin. Maaliskuun koronarajoitteet tulevat määrittelemään millä tavalla seurakuntalaiset pääsevät kirkkoon tutustumaan.

Ilmoittautuminen vapaaehtoistehtäviin tapahtuu tästä linkistä tai seurakunnan työntekijöille. Tärkeää on ilmoittaa oma sähköpostiosoite tai jos sellaista ei ole, puhelinnumero. Järjestämme kaikille ilmoittautuneille koulutuksen, jossa ilmoitamme myös päivystysvuorot.

Toivomme mahdollisimman monen ylivieskalaisen tulevan mukaan oman kotikirkon vapaaehtoistalkoisiin.