Piispa Jukka Keskitalo vihkii Ylivieskan uuden kirkon käyttöön pääsiäisenä Piispa Jukka Keskitalo ja Ylivieskan kirkon pääsuunnittelija Kimmo Lintula Arkkitehtitoimisto K2S Oy:stä kirkon lehterillä. Kuva Jussi Leppälä

Piispa Jukka Keskitalo vihkii Ylivieskan uuden kirkon käyttöön pääsiäisenä

31.3.2021 06.59

Ylivieskan uusi kirkko on valmistunut ja kirkon vihkimistä juhlitaan pääsiäisenä, sunnuntaina 4.4.2021. Kirkon vihkimismessuun on mahdollisuus osallistua suoran televisiolähetyksen kautta Yle TV1:llä su 4.4. klo 10. Koronatilanteen vuoksi tilaisuuteen paikan päällä osallistuvat vain jumalanpalveluksen toimittajat.

Ylivieskan kirkon vihkiminen antaa oman sävynsä piispa Jukka Keskitalon pääsiäisen viettoon.

– Tuntuu uskomattoman hienolta saada toimittaa vihkiminen viisi vuotta vanhan kirkon traagisen paljon jälkeen. Silloin ihmiset ympäri laajan maakunnan tulivat pää painuksissa palaneen rakkaan kirkkonsa raunioille, piispa Keskitalo sanoo.

Piispa iloitsee valmistautuessaan tärkeään hetkeen, kirkon vihkimiseen ja pääisäispäivän messuun.

– Ylivieskan kirkko on kuin ylösnousemuksen aamun ihme. Se on ilon katedraali, joka on noussut tuhkan ja kyynelten keskeltä. Onneksi tilaisuus televisioidaan, jotta mahdollisimman moni pääsee osaksi suurta ja harvinaista juhlaa, piispa Keskitalo toteaa.

Kirkon kustannusarvio oli 13,6 miljoonaa euroa ja se on koko hiippakunnan suurin kirkollinen rakennushanke. Kirkkohanke toteutettiin onnistuneesti rakentamisen allianssimallilla, eli tilaaja, urakoitsijat ja suunnittelijat vastasivat yhteistyössä hankkeen onnistumisesta. Uuden kirkon nimi on Pyhän kolminaisuuden kirkko.

Piispa Keskitalo kiittää kaikkia, jotka tavalla tai toisella ovat olleet kirkkohankkeessa mukana, kuten seurakunnan päättäjiä, suunnittelijoita, rakentajia sekä talkoolaisia.

– Tavallisten ihmisten ja talkooväen rooli on ollut merkittävä koko rakentamisen ajan muiden muassa Kirkkotalakoot-keräyksessä ja sitä se tulee olemaan edelleen, sillä kirkon ovia halutaan pitää mahdollisimman usein auki, piispa Jukka Keskitalo kertoo.

Jumalanpalveluksen toimittavat piispa Jukka Keskitalo, kirkkoherra Eija Nivala, kappalainen Jukka Kesola ja kanttorit sekä avustajat. Jumalanpalveluksessa käytettävien instrumenttien, kitaran ja viulun kannet on tehty palaneen kirkon hirsistä. Kitaraa soittaa Heikki Nurkkala ja viulua Teija Siirtola. Jumalanpalveluksessa esitetään ylivieskalaisen Mikko Himangan tekemä sovitus virrestä 600, joka on ollut seurakunnan tunnusvirsi viiden vuoden kirkkomatkalla.

Kaikki ovat kutsutut – Tervetuloa kirkon vihkimismessuun!

Ylivieskan kirkon vihkimismessun jälkeen etäkirkkokahvit Instagramissa @nuorisotilavitis. Tule etähörppäämään kirkkokahvit sekä vaihtamaan ajatuksia vihkimismessusta yhdessä nuorisotyönohjaajien Marjon, Sannan ja Hannen kanssa. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki!