Ylivieskan kirkon vihkimismessulla huimat katsojaluvut Kuva Tapani Uusikylä

Kirkon vihkimismessulla huimat katsojaluvut

23.4.2021 08.55

Pääsiäisenä 4.4. lähetetty Ylivieskan uuden Pyhän Kolminaisuuden kirkon vihkimismessu tavoitti suorana lähetyksenä 253.000 katsojaa. Kaikkiaan jumalanpalvelusta on katsottu uusinta ja Areena mukaan lukien 333.000 kertaa. Katsojamäärä on selkeästi keskimääräistä korkempi YLEn lähettämistä tv-jumalanpalveluksista.

Ensimmäinen kuvastriimaus sunnuntaina

Ensi sunnuntaina 25.4. klo 10 messu lähetetään ensimmäistä kertaa myös suorana videolähetyksenä ylivieskanseurakunta.fi/tutki-uskoa-sivun kautta. Samalla sivulla on myös linkit nettiradion suoriin lähetyksiin Ylivieskan ja Merijärven kirkoista. Ylivieskan kirkosta lähetettävän messun jälkeen on tunnin ajan mahdollisuus käydä turvavälejä ja hygieniasuosituksia noudattaen ehtoollisella kirkossa. Samalla periaatteella kirkon ovet ovat myös jo auki arkisin klo 10.30-13.00 (perjantaisin 10.30-12.00) välisen ajan, jolloin kirkossa on avoinna seurakuntasali Marian ateriapalvelu.

Ovet auki kävijöille heti kuin mahdollista

Kirkon ovet avautuvat yleisesti heti, kun koronarajoitukset sallivat, toivottavasti toukokuun ensimmäisellä tai toisella viikolla. Asiasta tiedotetaan tarkemmin ensi viikon seurakuntasivulla. Kirkon vapaaehtoisiksi ilmoittautuneet 170 seurakuntalaista koulutetaan pienissä ryhmissä vapaaehtoistehtäviin huhtikuun loppuun mennessä. Tämän linkin kautta voi edelleen ilmoittautua mukaan kirkon vapaaehtoistehtäviin.