Ylivieskan uuden Pyhän Kolminaisuuden kirkon ovet avautuvat hiljentymiselle ja tutustumiselle Kuva Tapani Uusikylä

Kirkon ovet avautuvat hiljentymiselle ja tutustumiselle

29.4.2021 20.18

Ylivieskan uuden Pyhän Kolminaisuuden kirkon ovet ovat 3.5. alkaen avoinna aamusta iltaan klo 8-20 maanantaista torstaihin. Toukokuussa ovet ovat auki perjantaisin vain aamurukoushetken klo 8 ja ruokailupalveluajan klo 10.30-12. Muuten tilat ovat perjantaisin varattu kirkollisille toimituksille, lähinnä hautaan siunaamisille. Samoin lauantain osalta tilat ovat toukokuun ajan aamuhartauksia lukuun ottamatta varattu toimituksille, erityisesti vihkitilaisuuksille. Sunnuntaisin ovet ovat avoinna messun ja toimitusvarausten jälkeen klo 16-20.

Kirkkosalissa tai salin sivukappelissa pidetään arkisin aamurukoushetki heti ovien avautumisten jälkeen klo 8. Iltaisin päivä päättyy klo 19.30 pidettävään iltarukoushetkeen perjantaita ja lauantaita lukuun ottamatta. Päivällä kirkon seurakuntasali Mariassa on ateriapalvelu eli lounasmahdollisuus kaikille halukkaille maanantaista torstaihin klo 10.30-13 ja perjantaisin klo 10.30-12. Sunnuntaisin klo 10 messun jälkeen on mahdollisuus tunnin ajan ehtoollisella käymiseen.

Kirkon eteistilassa eli niin sanotussa seurakunnan olohuoneessa on myytävänä kahvia, karjalanpiirakoita ja pullaa sekä kirkkotalakootuotteita koko aukiolon ajan. Maksuvälineinä käyvät käteinen ja pankkikortti, myös lähimaksu. Kirkon avoimista ovista huolehtivat seurakunnan vapaaehtoiset ja työntekijät. Myyntitulot menevät Kirkkotalakoisiin.

Koronarajoitusten ja suositusten vuoksi kävijöiden on muistettava hygienia- ja turvavälisuositukset sekä maskin käyttö. Tulijoiden on myös varauduttava mahdolliseen odottamiseen 10 hengen kokoontumisrajoitusten vuoksi. Flunssaoireisena kirkkoon tuleminen kannattaa siirtää myöhemmäksi.