Ylivieskan kirkko tiekirkkona kuuden vuoden tauon jälkeen Ylivieskan kirkon eteistilan olohuoneessa on kirkon aukioloaikoina avoinna myös kesäkahvila. Kahvit voi juoda vaikka pääoven molemmin puolin olevalla terassilla. (Kuva Jaana Tuomi)

Tiekirkot avaavat ovet välivuoden jälkeen

14.6.2021 15.30

Sadat tuhannet matkailijat pistäytyvät tänäkin kesänä ympäri Suomen Tiekirkoissa, joita on kaikkiaan noin 265. Tiekirkot pitävät ovensa avoinna vierailijoille ja tarjoavat levähdyspaikan rauhaa ja arkkitehtonisia elämyksiä etsiville ihmisille. Samalla ne ovat madaltaneet ihmisten kynnystä tutustua kirkkoihin.

”Tiekirkot antavat tilaisuuden pysähtyä toisenlaiseen taukopaikkaan. Voi nähdä upeaa arkkitehtuuria, kuulla tarinoita paikallisesta historiasta tai hiljentyä hetkeksi omien ajatustensa äärellä”, yhteyskoordinaattori Sanja Fält Kirkkopalveluista sanoo.

Uusittu tiekirkot.fi-sivusto siivittää kesän tiekirkkokauden vauhtiin

Uudistetussa tiekirkot.fi-sivustossa löytyy tiekirkkotietoa ja vastauksia kysymyksiin koskien vierailua. Uutena ominaisuutena palvelussa on Tiekirkkojen etsiminen paikkakunta- ja retkihaulla. Uusitussa sivustossa on panostettu erityisesti käytettävyyteen mobiililaitteella, sillä Tiekirkkojen aukioloaikoja ja osoitteita etsitään eniten ollessa reissun päällä.

Mikä on Tiekirkko?

Tiekirkot ovat luterilaisia ja ortodoksisia kirkkoja, jotka tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden kuulla paikallisista perinteistä, historiasta, arkkitehtuurista ja taiteesta. Ne ovat olleet kesämatkailijoiden suosittuja tutustumiskohteita ja uusia kirkkoja on liittynyt tiekirkkotoimintaan vuosittain.

Kesäkaudella 2019 vierailijoita palveli Suomessa 269 kirkkoa ja niissä vieraili lähes 350 000 matkailijaa. Kesän 2019 tiekirkkokauden suosituimmat kohteet olivat Turun tuomiokirkko, jossa vieraili lähes 60 000 kävijää sekä Kallion kirkko Helsingissä, Valamon luostari, Kerimäen kirkko ja Oulun tuomiokirkko. Vuoden 2020 tiekirkkokesä peruttiin poikkeusolojen takia.

Ylivieskan kirkko tiekirkkona kuuden vuoden tauon jälkeen

Yksi uusista tiekirkoista on Ylivieskan uusi Pyhän Kolminaisuuden kirkko. Se on avoinna koko kesäkauden maanantaista torstaihin klo 8-20, sunnuntaisin klo 16-20 ja juhannuksen jälkeen neljän viikon ajan myös lauantaisin klo 10-18.

Seurakunta on varautunut tiekirkkokauteen kouluttamalla kirkkotyöhön lähes 170 vapaaehtoista kirkon päivystäjää. Vielä tarvittaisiin kuitenkin lisävoimia päivystämiseen. Ilmoittautua voi seurakunnan kotisivujen ylivieskanseurakunta.fi etusivun linkistä tai maanantaisin tiedottaja Jussi Leppälälle p. 0447118616.