Uutinen Ylivieskan seurakunnan kirkkovaltuuston kokouksesta 14.10.2021 Kuva Mikko Niskanen/Niskane Oy

Ylivieskan kirkollisveroprosentiksi edelleen 1,75

14.10.2021 19.29

Ylivieskan seurakunnan kirkkovaltuusto päätti pitää kirkollisveroprosentin vuonna 2022 edelleen 1,75:ssä. Seurakunnan talous on ollut tasapainoinen usean vuoden ajan. Kirkollisveroennuste vuodelle 2022 on n. 3.450.000 euroa. Seurakunnan lainatilanne on syyskuun 2021 lopussa yhteensä lähes 7,6 miljoonaa. Lainoja lyhennetään maksuohjelmien mukaisesti. Talousarviolaadintaan työaloille on ohjeistettu, että toiminta- / käyttötalousmenoissa on nollaprosentin linjaus.

Kirkkovaltuusto myönsi eron Mari Rättyälle kirkkovaltuuston, kirkkoneuvoston sekä nuorisotyönjohtokunnan jäsenyydestä 1.10.2021 alkaen paikkakunnalta muuton vuoksi. Hänen tilalleen kirkkovaltuuston varsinaiseksi jäseneksi Laaja lista -valtuustoryhmästä kutsutaan jäljellä olevaksi kaudeksi Taru Haaga. Mari Rättyän tilalle kirkkoneuvostoon varsinaiseksi jäseneksi valittiin Sakari Sorvisto ja varajäseneksi Kalle Luhtasela sekä nuorisotyönjohtokuntaan Satu Borgström jäljellä olevaksi kaudeksi.

Kirkkovaltuusto keskusteli piispantarkastuksen loppuraportista. Piispa Jukka Keskitalon esittämään uuden kirkon toiminnalliseen haasteeseen on jo tartuttu mm. vapaaehtoisten kirkkotyöllä ja runsaalla konserttitarjonnalla.