Pyhäkoulussa lapsi saa olla pyhän äärellä Kuva: Jussi Leppälä

Pyhäkoulussa lapsi saa olla pyhän äärellä

15.10.2021 12.27

Arja Lehtikangas, Kaija Olkkonen ja Marja Määttä somistavat Pyhän Kolminaisuuden kirkon lastenhuoneen kaunista alttaria pyhäkoulua varten. Se kokoontuu lähes joka sunnuntai pidettävän messun saarnan aikana. Pyhäkoulunopettaja saa messun liturgilta kynttilän ja johdattaa lapset perässään omaan pyhäkouluhetkeen.

Arja, Kaija ja Marja ovat osa seurakunnan vapaaehtoista pyhäkoulunopettajajoukkoa. He ovat lähteneet mukaan tähän tehtävään, koska lapset ovat lähellä sydäntä ja he haluavat kertoa heille Jeesuksesta. Taustalla on myös omasta lapsuuden pyhäkoulusta saatu siemen. Uuden kirkon kerhohuone on heidän mielestään hyvä paikka pyhäkoulun pitämiseen. Lasiseinän läpi lapset voivat välillä katsoa kirkkosalin puolelle omia vanhempiaan ja kokea olevansa turvassa. Pyhäkoulu antaa myös vanhemmille mahdollisuuden osallistua paremmin messuun.

Jokainen pyhäkoulunopettaja on oma persoonansa ja sen pohjalta jokaisella on oma tyylinsä. Pyhäkoulu aloitetaan triangelin soitolla ja kynttilän sytytyksellä. Sitten avataan Raamattu ja kiinnitetään seurakuntapuuhun uusi lehti. Voidaan piirrellä ja askarrella päivän raamatunkohdan herättämiä juttuja. Muistoksi yhteisestä hetkestä lapset saavat pyhäkoulumerkin.

Pyhäkoulussa tärkeimpiä ovat paikalla olevat lapset, että he kokisivat olevansa tervetulleita. Lasten avoin aitous antaa paljon myös pyhäkoulunopettajalle. Kun pyhäkoulu pidetään samaan aikaan messun kanssa, pyhäkoululaiset saavat olla osan aikaa mukana messussa ja osallistua vanhempien kanssa ehtoolliselle tai mennä siunattaviksi.

Pyhäkoulu on hyvä tapa vahvistaa lapsen kristillistä kasvatusta ja tutustuttaa häntä seurakunnan toimintaan.

Seuraava pyhäkoulu on sunnuntaina 17.10. klo 10 pidettävän messun saarnan aikana. Lämpimästi tervetuloa pyhäkouluun ja pyhäkoulunopettajaksi! Lisätietoja antaa vs. johtava lastenohjaaja Heidi Vuolteenaho p. 044-7118640. (JL)