Ovet auki on Ylivieskan seurakunnan uusi strategia

11.11.2021 12.31

Ylivieskan seurakunnan kirkkoneuvosto hyväksyi seurakunnan Ovet auki -strategian vuosille 2022-2026 ja päätti esittää sen kirkkovaltuustolle vahvistettavaksi. Strategia on tehty ev.lut. kirkon ovet auki-strategian pohjalta. Toiminta-ajatus on edelleen Lähelle Jumalaa – lähelle ihmistä. Strategian visiona on, että Pyhän Kolminaisuuden kirkosta tulisi kaikkien ylivieskalaisten kotikirkko. Painopisteteemoina ovat Ulospäin, Kaikille, Uusille mahdollisuuksille ja Tulevaisuuteen. Strategian toteuttaminen on jo aloitettu kuluvana vuonna pitämällä kirkon ovia mahdollisimman paljon auki vapaaehtoisvoimin. Yksi tulevien vuosien painopiste on juuri vapaaehtoistyö.

Kirkkoneuvosto aloitti ensi vuoden talous- ja toimintasuunnitelman valmistelun käsittelemällä määräaikaan mennessä saapuneet avustushakemukset ja henkilöstön koulutussuunnitelman. Neuvosto hyväksyi myös Pyhän Kolminaisuuden kirkon pelastussuunnitelman.

Oulun hiippakunnan tuomiokapitulille menevää seurakuntapastori Veli Matti Linnanmäen 40 % virkavapausanomusta ensi vuodelle teologian jatko-opintoja varten päätettiin puoltaa. Kirkkoneuvostolle annettiin tiedoksi Merijärven kanttorin 40 % ostopalvelusopimuksen jatkaminen Alavieskan seurakunnan kanssa sekä diakonian ja nuorisotyön viransijaisuusjärjestelyt.