Ylivieskan kirkonkirjojenpito Oulun aluekeskusrekisteriin Kuva: Jussi Leppälä

Ylivieskan kirkonkirjojenpito Oulun aluekeskusrekisteriin

16.12.2021 12.24

Ylivieskan seurakunnan kirkonkirjojenpito siirtyy vuodenvaihteessa Oulun aluekeskusrekisteriin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että 1.1.2022 alkaen virkatodistuksen voi tilata Oulun aluekeskusrekisteristä soittamalla, sähköisesti tai käymällä henkilökohtaisesti kirkkoherranvirastossa, josta pyyntö voidaan välittää Oulun aluekeskusrekisteriin. Ylivieskan kirkkoherranvirasto palvelee edelleen toimitalo Pietarissa ja Merijärven seurakuntatoimisto vanhassa pappilassa.

Suomen evankelis-luterilaisella kirkolla on verkossa asiointipalvelu, jossa yksityishenkilö voi tietoturvallisesti tilata virkatodistuksen itsestään (ns. elää-todistus) tai sukuselvitysmuotoisen virkatodistuksen vainajasta. Yrityksille on oma asiointipalvelu. Linkit näihin palveluihin löytyvät Ylivieskan seurakunnan kotisivuilta ylivieskanseurakunta.fi-sivun Info ja asiointi -otsikon alta 1.1.2022 alkaen. Oulun aluekeskusrekisterissä on myös puhelinpalvelu numerossa 08 3161 303 maanantaista perjantaihin klo 9-16.

Kirkkohallitus on ohjeistanut, että seurakuntien tulee siirtää kirkonkirjojenpito keskusrekistereihin vuoden 2022 alkuun mennessä.