Ylivieskan kirkon juhlakirja julkaistiin Kuvassa päätoimittaja Jouko Hannula saa kukat ja kirjan Kirkkotakoot-työryhmän sihteeri Terttuirmeli Haapakoskelta ja puheenjohtaja Kaija-Maija Perkkiöltä. Kuva: Heikki Hemmilä

Ylivieskan kirkon juhlakirja julkaistiin

21.12.2021 10.48

YHDESSÄ – kertomus ylivieskalaisesta pääsiäisvaelluksesta -juhlakirja julkaistiin maanantaina 20.12.2021 Pyhän Kolminaisuuden kirkossa. Kirjaan on koottu paikallisten kirjoittajien ja valokuvaajien voimin eri näkökulmia valottava vaelluskertomus palaneen kirkon raunioilta uuteen Pyhän Kolminaisuuden kirkkoon. Kirjassa on myös ansiokas suku- ja paikallishistoriatutkija Kati Pehkosen historiallinen katsaus Ylivieskan aikaisempiin kirkkoihin. Kirjan päätoimittaja on Jouko Hannula. Kaikki tekijät ovat mukana talkooperiaatteella. Taitosta ja ulkoasusta ovat vastanneet Tapani Uusikylä ja Malla Mela. Kirjan toimituskuntana on ollut Kirkkotalakoot-keräystoimikunnasta koottu antologiatyöryhmä Kaija-Maija Perkkiön johdolla. Kirjat saapuivat painosta viime viikon lopulla ja ovat myynnissä kirkon eteis-olohuoneessa aukioloaikoina ja INFO Ylivieska -kirjakaupassa. Kirjan hinta on 40 euroa ja tuotolla tuetaan Kirkkotalakoita.

Kirkkoon sydäniskuri-lahjoitus

YHDESSÄ-kirjan julkistamisen ohessa seurakunnalle luovutettiin sydäniskurilahjoitus uuteen Pyhän Kolminaisuuden kirkkoon. Lahjoittajina olivat Lions Club Ylivieska, Lions Club Ylivieska/Huhmari, Lions Club Ylivieska/Savisilta, Ylivieskan Rotaryklubi ja Ylivieskan Yrittäjät. Kuvassa vasemmalta oikealle lahjoittajien edustajat Sakari Rahkala, Asko Männistö, Antti Hautamäki, Terttuirmeli Haapakoski, Kaija-Maija Perkkiö, Merja Jaakola ja vastaanottajat Eija Nivala ja Kaisa Toivoniemi.