Ylivieskan seurakunnan tilastojen ilonaiheina vapaaehtoiset ja kirkossakävijät Tapulin siunaamisjuhlaa 5.10.2021 päästiin viettämään ilman kokoontumisrajoituksia. Paikalla oli yli 300 osallistujaa (kuva Jussi Leppälä).

Tilastojen ilonaiheina vapaaehtoiset ja kirkossakävijät

28.1.2022 12.59

Ylivieskan seurakunnan jäsenmäärä viime vuoden lopussa oli 13.744. Vuoden takaisesta vähenemistä on tapahtunut 123 henkilöä. Seurakunnasta erosi 210 ja liittyi 35 jäsentä. Kastettuja oli kaikkiaan 144 ja kuolleita 128. Jäsenmäärän laskua pienensi myös Ylivieskan positiivinen muuttoliike. Seurakunnan muuttovoitto oli 33 henkilöä. Kirkollisia vihkimisiä toimitettiin kaikkiaan 32.

Tilastojen ilonaiheita on kirkossa kävijöiden määrä sekä aukioloaikoina että tilaisuuksissa. Ylivieskan kirkkoon kävi tutustumassa ja siellä hiljentymässä toukokuusta joulukuuhun yli 25.000 ihmistä. Jumalanpalveluksia kuunneltiin koronarajoitusten vuoksi vähemmän paikan päällä, mutta nettikirkot ja livestriimaus mukaan lukien osallistujia oli koko vuonna yhteensä 25.460. Ylivieskassa ja Merijärvellä pidettiin kaikkiaan 123 jumalanpalvelusta ja keskimääräinen osallistujamäärä nettiosallistujat mukaan lukien oli 207.

Yksi suuri ilonaihe on vapaaehtoisten osallistuminen seurakunnan toimintaan. Peräti 785 vapaaehtoista oli mukana seurakunnan viime vuoden toiminnassa. Suurimpana joukkona kirkkotyössä mukana olleet 167 seurakuntalaista.