Seurakuntavaalivalmistelut alkoivat Ylivieskassa Nykyinen kirkkovaltuusto ensimmäisessä kokouksessa 16.1.2019

Seurakuntavaalivalmistelut alkoivat Ylivieskassa

28.2.2022 15.36

Ylivieskan seurakunnan kirkkoneuvosto päätti esittää kirkkovaltuustolle vaalilautakunnan asettamista syksyn seurakuntavaaleja varten 31.5.2022 mennessä sekä vaalilautakunnan puheenjohtajan nimeämistä ja seurakunnan mahdollisesta jakamisesta äänestysalueisiin. Puheenjohtajisto valtuutettiin valmistelemaan vaalilautakunnan kokoonpano kirkkovaltuustolle.

Seurakuntavaalit pidetään marraskuun kolmantena sunnuntaina 20.11.2022. Ennakkoäänestys järjestetään tiistaista lauantaihin 8.-12.11.2022. Vaaleilla valitaan 27 jäsentä Ylivieskan kirkkovaltuustoon vuosille 2023-2026. Seurakuntavaalien toimittamisesta seurakunnassa huolehtii vaalilautakunta. Vaalilautakunnan asettaa kirkkovaltuusto. Ehdokas tai hänen puolisonsa, lapsensa, sisaruksensa tai vanhempansa ei voi olla vaalilautakunnan jäsenenä eikä varajäsenenä. Vaalilautakuntaan kuuluu puheenjohtaja ja vähintään neljä muuta jäsentä sekä vähintään yhtä monta varajäsentä.

Kirkkoneuvosto päätti esittää agrologi Juha Nivalan ehdokkuutta Suomen Lähetysseuran hallitukseen vuosille 2022-2025. Ylivieskan seurakunnan edustajaksi Kalajoen rovastikunnan kasvatustoimikuntaan nimettiin vt. johtava nuorisotyönohjaaja Marjo Jokitalo ja varalle Sanna Vähäkangas. Anne Huttuselle myönnettiin ero eläköitymisen johdosta toimistonhoitajan virasta 1.6.2022 alkaen. Perheneuvoja Sirpa Järvelälle myönnettiin mahdollisuus työajan lyhentämiseen (80 %) 1.3.-30.9.2022 väliselle ajalle.