Ylivieskan kirkon peruskivi on muurattu

Lähes 300 ihmistä osallistui maanantaina 10.12.2019 Ylivieskan uuden kirkon peruskivenmuuraus-tilaisuuteen. Hartaushetken pitäneen kirkkoherra Eija Nivalan jälkeen puheenvuoron käyttivät Mikko Kaarto Kotikirkon rakentajat-ryhmittymästä, pääsuunnittelija Kimmo Lintula, projektipäällikkö Eero Moilanen ja kirkkovaltuuston puheenjohtaja Tarja Koutonen. Sen jälkeen vastaava mestari Markku Pasanen ja kirkkoherra Eija Nivala laskivat peruskiven sisälle ennen muurausta aikakapselin. Peruskirjan lisäksi kapseli sisälsi tällä hetkellä käytössä olevat kolikot, päivän Keskipohjanmaa-lehden, lasten ja nuorten terveiset, vanhan kirkon avaimen, peruskivenmuuraustilaisuuden ohjelman sekä kirkkovaltuuston rakentamispäätöksen pöytäkirjanotteet ja rakennepiirustukset. Muuraukseen pääsivät osallistumaan kaikki halukkaat paikallaolijat. Lopuksi seurakuntakoti Mariassa oli tarjolla joulupuuroa ja torttukahvit.

PaikallisTV:n Tero Monosen livetallenne

Vastaavan mestarin Markku Pasasen tilannekatsaus ennen peruskivenmuurausta

Puheet, aikakapselin upotus ja muurauksen alkaminen ovat katsottavissa omina videoinaan ylivieskankirkko.fi -sivulla.