Diakonia 150 vuotta

1.9.2022 tuli kuluneeksi 150 vuotta siitä, kun Suomessa vihittiin virkaan ensimmäinen diakonissa, Matilda Hoffman. Tämän kunniaksi vietimme diakonian juhlavuotta, vuonna 2022.
Seurakuntien diakoniatyö on vahva osallisuuden mahdollistaja ja vapaaehtoistoiminnan organisoija. Jokainen kristitty voi omalla paikallaan toteuttaa diakoniaa arjen lähimmäisyytenä.


Diakoniatyön alku Ylivieskassa
Vuonna 1904 syyskuussa 
aloitti työnsä seurakunnan ensimmäinen diakonissa Lydia Hakometsä. Ylivieskaan oli vuonna 1896 perustettu diakonaattiseura, jonka tarkoituksena oli varojen kokoaminen diakoniatyötä varten. Lydia Hakometsä loi pohjan diakoniatyölle Ylivieskassa, kulki seurakunnassa palvelun poluilla kymmenen vuoden ajan. 

Juhlavuosi 2022 Kirkon diakonia

Juhlavuoden villasukat

 

Diakonissa Seija Puusaari laati ohjeen Diakonian juhlavuoden villasukkiin. Mallissa on käytetty pohjana Kirkon diakonian logoa, jossa neljä kättä muodostavat ristin. Värinä on vihreä, toivon ja kasvun väri. Vihreä on liturgisissa väreissä myös elämän ja arjen väri. Diakonia lähtee liikkelle alttarilta ihmisten arkeen. Tätä kuvastaa käsien ympärille sijoitettu "paanukatto".

Juhlavuoden villasukat ovat erinomainen yhteisen tekemisen muoto ja lahjaidea. Sukkia voi antaa läheisilleen tai antaa ne lahjoitettavaksi diakonian kautta jollekin lämpöä tarvitsevalle. 

Lataa ohje

 

Diakoniatyöntekijät jakavat vihreitä ämpäreitä toritapahtumassa

 

150 vuotta sitten vihittiin Suomen ensimmäinen diakonissa Mathilda Hoffman diakonianvirkaan. Työn tehtävät ovat muuttuneet mutta diakonian olemus on säilynyt kristillisen auttamisen ja toivon ylläpitäjänä.  Tänäänkin haluamme yhdessä olla tätä tehtävää toteuttamassa! 

 

 

Ota yhteyttä

johtava diakoniatyöntekijä
Terveystie 11
84100 Ylivieska
vt. diakoniatyöntekijä, osa-aikainen
Ylivieskan seurakunta