Diakonia 150 vuotta

1.9.2022 tulee kuluneeksi 150 vuotta siitä, kun Suomessa vihittiin virkaan ensimmäinen diakonissa, Matilda Hoffman. Tämän kunniaksi vietämme diakonian juhlavuotta.
Seurakuntien diakoniatyö on vahva osallisuuden mahdollistaja ja vapaaehtoistoiminnan organisoija. Jokainen kristitty voi omalla paikallaan toteuttaa diakoniaa arjen lähimmäisyytenä.

Diakoniatyön alku Ylivieskassa
Vuonna 1904 syyskuussa
aloitti työnsä seurakunnan ensimmäinen diakonissa Lydia Hakometsä. Ylivieskaan oli vuonna 1896 perustettu diakonaattiseura, jonka tarkoituksena oli varojen kokoaminen diakoniatyötä varten. Lydia Hakometsä loi pohjan diakoniatyölle Ylivieskassa, kulki seurakunnassa palvelun poluilla kymmenen vuoden ajan.

Juhlavuosi 2022 Kirkon diakonia

Juhlavuoden villasukat

Diakonissa Seija Puusaari laati ohjeen Diakonian juhlavuoden villasukkiin. Mallissa on käytetty pohjana Kirkon diakonian logoa, jossa neljä kättä muodostavat ristin. Värinä on vihreä, toivon ja kasvun väri. Vihreä on liturgisissa väreissä myös elämän ja arjen väri. Diakonia lähtee liikkelle alttarilta ihmisten arkeen. Tätä kuvastaa käsien ympärille sijoitettu "paanukatto".

Juhlavuoden villasukat ovat erinomainen yhteisen tekemisen muoto ja lahjaidea. Sukkia voi antaa läheisilleen tai antaa ne lahjoitettavaksi diakonian kautta jollekin lämpöä tarvitsevalle.

Lataa ohje

• 11.9.2022 Lähimmäisen päivänä Pyhän kolminaisuuden kirkossa vietetään messua ja perhepäivää Yhteisvastuun hyväksi.

johtava diakoniatyöntekijä
Terveystie 11