Walk in mainos

WALK IN - toiminta

Ylivieskan seurakunnassa on tarjottu  matalan kynnyksen Walk in- lyhytterapiaa mielen hyvinvoinnin tueksi 16-29-vuotiaille ja toiminta jatkuu myös syksyllä 2023.

Toiminta on maksutonta, anonyymiä ja ilman ajanvarausta toteutuvaa ammatillista keskusteluapua. Lyhytterapiaa on tarjolla kahtena kertana Ohjaamon tiloissa Rautatienkatu 3:n 2. kerroksessa keskiviikkoisin 6.9. ja 13.9. klo 13-16, loppusyksy kokoonnutaan nuorisotila Vitiksessä tiistaisin 19.9. alkaen klo 16-18 marraskuun loppuun saakka. Keskusteluapua tarjoavat koulutetut terapeutit ja mielenterveyden ammattilaiset.

Kirkko haluaa olla mukana tukemassa nuorten mielenterveyttä ja tarjoamalla matalankynnyksen terapiaa ilmaiseksi. Syksyllä 2021 aloitettu kokeilu Tampereen Vanhasta kirkosta on laajentunut useisiin hiippakuntiin. Ouluun toimintamalli jalkautui huhtikuussa 2022 ja Ylivieska on ollut mukana ensimmäisten joukossa käynnistämässä toimintaa omassa seurakunnassaan. 

Walk in -terapia on nuorille suunnattua matalan kynnyksen lyhytterapiaa, johon voi tulla ilman ajanvarausta ja anonyymisti. Keskustelut ovat kertaluonteisia eikä nuorelle voida luvata saman terapeutin tapaamista toistamiseen. Uudelleenkin tapaamisiin saa silti hakeutua.

Tampereen Vanhan kirkon Walk in -terapia sai kirkon erityisnuoriso­työn Vuoden Erkkateko -palkinnon 
Linkki Kotimaa-lehden artikkeliin (18.5.2022)

Ota yhteyttä

nuorisotyönohjaaja / varhaisnuorisotyö
Ylivieskan seurakunta