LEIRITOIMINTAA NUORILLE


ISOSTEN KOKOONTUMISAJOT 5.-7.5.2023 Törmälässä
Ilmoittautuminen on jo sulkeutunut tämän vuoden leirin osalta. 
Isosten kokoontumisajot kokoavat uudet ja vanhat isoset Törmälään. Viikonlopun aikana päästään tutustumaan mahdollisiin kesän uusiin isoskavereihin, viettämään aikaa yhdessä askarrellen, pelaillen, leikkien ja hiljentyen tärkeän sanoman äärelle mm. jumiksessa ja iltahartauksissa. Viikonlopun aikana julkistetaan tulevan kesän isosvalinnat, sekä sanotaan heipat tämän hetkisen Nuorten tiimin "vanhuksille", ja myös valitaan uudet tiimiläiset heidän tilalleen. Tätä kaikkea on isosten kokoontumisajot! Kaikille isoskoulutuksen käynneille avoin leiri kutsuu mukaan juuri sinua!

NUORTEN SYYSLEIRI 20.-22.10.2023 Törmälässä
Ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin alkusyksystä.
Nuorten syysleirillä vietetään aikaa yhdessä. Pieni hengähdytauko syksyn alkuun. Askarrellaan, pelaillaan, hiljennytään, pidetään hauskaa yhdessä.

MAATA NÄKYVISSÄ FESTARIT reissu Turkuun 17.-19.11.2023

NUORTEN JOULULEIRI  15.-17.12.2023 Törmälässsä
Ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin.
Viikonlopun aikana syödään joulupuuroa ja metsästetään mantelia, syödä maittavaa jouluruokaa, askarrella, ja nautitaan Tiimin järjestämästä ohjelmasta, sekä tietysti joulusaunan hellivästä lämmöstä – unohtamatta kuitenkaan joulun sanomaa ja hiljentymistä.


ISOSKOULUTUS

KEISKO
Joka vuosi hiljaisella viikolla joukko nuoria saa käteensä todistuksen KeIskoon osallistumisesta. KeIskoon eli kerhonohjaaja- ja isoskoulutukseen voi osallistua käytyään rippikoulun ja uusi KeIskokoulutus alkaa syksyllä. KeIsko antaa valmiudet toimia kerhonohjaajana sekä isosena varhaisnuorten leireillä ja rippikoululeireillä. Isosena pääsee toimimaan mm. ryhmänohjaajana, innostajana, yhteishengenluojana, seurakuntanuorenmallina ja tiedottaja sekä monena muuna. Koulutuksessa pääsee tutustumaan huippuihin tyyppeihin ja kehittämään omia esiintymis-, vuorovaikutus- ja johtamistaitoja. Kuten Jeesuksen opetuslapsetkin olivat kaikki erilaisia, myös isosen tehtäviin tarvitaan erilaisia nuoria. Tärkeintä on olla mukana omana itsenään.

KeIsko 2022–2023
Keiskoon kuuluvat seuraavat osat:
a) 4 viikonloppuleiriä Törmälässä
b) osallistuminen gospelkonserttiin, Jokigospel 
c) riparilaisten Ryhmis-iltojen ohjaaminen
d) kirjallisen hartauden valmistaminen pareittain

Leirijaksojen ajankohdat: 
Keisko I      23-25.9.2022
Keisko II     4-6.11.2022
Keisko III    3.-5.2.2023
Keisko IV   17.-19.3.2023
Jokigospel tapahtuma helmikuussa


 

TIETOA LEIRIOLOSUHTEISTA

  • Leirillä nukutaan 4–8 hengen huoneissa.
  • Leirillä toimitaan erikokoisissa ryhmissä.
  • Mahdollisten sairauden oireiden pitää olla riittävällä tavalla hallinnassa, sillä leirillä ei ole töissä terveydenhuollon ammattilaista. Jos osallistujalla on esim. säännöllinen lääkitys, huoltajan tulee olla yhteydessä leiristä vastaavaan työntekijään ennen leiriä.
  • Leirille tulevan nuoren tulee syödä ja nukkua riittävästi, jotta jaksaa osallistua leirin ohjelmaan.
  • Leirin aikana osallistujan huoltajan (tai huoltajan ilmoittaman muun aikuisen) tulee olla tavoitettavissa. Esimerkiksi sairastapauksissa osallistujan täytyy olla mahdollista tulla kotiin kesken leirin, niin että huoltaja hakee hänet leiriltä.
  • Isoset ovat vastuussa heille määrätyn leiriohjelman toteuttamisesta ja hyvän leirihengen ylläpitämisestä. Isonen ei voi olla vastuussa leiriläisen terveydestä tai toimia henkilökohtaisena avustajana.